Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Museon rakentaminen olisi järkevää

Guggenheimin museon rakentaminen piristäisi turismia, lisäisi matkailutulojen kannalta tärkeää konferenssimatkailua ja kasvattaisi samalla suomalaisen kaupan ja palveluiden kysyntää.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat uutisoi (26.8.) elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk) ajavan Guggenheimin museohanketta hallituksen budjettiriihessä. Tämä on tervetullut uutinen sekä pääkaupunkiseudun että koko Suomen elinkeinoelämän kannalta.

Helsinki on houkutteleva kesällä, mutta kansainvälisesti kiinnostavia joka sään turistikohteita on aivan liian vähän. Museon rakentaminen piristäisi turismia, lisäisi matkailutulojen kannalta tärkeää konferenssimatkailua ja kasvattaisi samalla suomalaisen kaupan ja palveluiden kysyntää.

Helsinki–Vantaan lentoaseman kautta kulkee vuosittain lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Erityisesti Aasiasta tuleville, Keski-Eurooppaan jatkaville matkustajille Helsinki–Vantaa on merkittävä vaihtoasema. Jos edes osa lentoaseman aasialaisista vaihtomatkustajista saataisiin yöpymään Suomessa, sillä olisi suuri taloudellinen merkitys.

Julkisessa keskustelussa on keskitytty tähän mennessä museon rakentamis- ja ylläpitokustannuksiin. Hankkeen tulopotentiaali on kuitenkin merkittävä.

Taloustutkimus Oy:n tekemän tutkimuksen mukaan Guggenheim museon rakentamisen tuoma pääkaupunkiseudun matkailijatulopotentiaali olisi 36–45 miljoonaa euroa vuodessa.

Työllisyysvaikutus matkailualalla voisi tällöin olla 215 henkilötyövuotta, ja lisäksi sillä olisi välillisesti 190 henkilötyövuoden vaikutus. Valtion verotulot (arvonlisä- ja ansiotulovero) voisivat kasvaa 9,6 miljoonaa euroa vuodessa. Helsingin seudun verotulot voisivat kasvaa 2,6 miljoonaa euroa vuodessa. Valtion panostus hankkeeseen on näiden tietojen valossa järkevää.

Pia Pakarinen

johtaja, Helsingin seudun kauppakamari

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat