Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin on kannettava vastuu alaikäisistä turvapaikanhakijoista

Helsinki ei halua antaa kuntapaikkoja 16–17-vuotiaille.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

On ilon päivä, kun alaikäinen yksin tullut turvapaikanhakija saa oleskelulupakortin, jonka päällä komeilee oma kuva ja nimi. Olen olemassa! Hätäni on kuultu! Saan jäädä tänne! Riemu vaihtuu helsinkiläisissä alaikäisten vastaanottokeskuksissa kuitenkin nopeasti suruun ja kelpaamattomuuden kokemukseen.

Helsinki ei halua antaa kuntapaikkoja 16–17-vuotiaille. Helsingissä on noin sata yksin tullutta alaikäistä turvapaikanhakijaa, mutta kaupunki on avannut vain yhden pienryhmäkodin. Samalla kun kaupunki sanoo, että ryhmäkoti soveltuu vain nuorimmille, se ei kuitenkaan ole avannut 16–17-vuotiaille tukiasumismuotoista asumista.

Alaikäiset eivät voi myöskään saada omia asuntoja. He ovat vaarassa jäädä virumaan vastaanottokeskuspalveluiden piiriin määrittämättömäksi ajaksi. Nämä nuoret ovat helsinkiläisen poliittisen vastuunpakoilun väliinputoajia ja kärsijöitä.

Päättäjien tulee viimein herätä ja kantaa asianmukainen vastuu helsinkiläistyneistä alaikäisistään. Nuorilla on täällä koulupaikat, kummiperheet, seurat ja ystävät. Oleskeluluvan myötä nuorten silmiin on syntynyt toivo: elämä on saanut jälleen merkityksen, ja tulevaisuuteenkin uskaltaa kurkistaa. En haluaisi nähdä toivon sammuvan. Siksi vaadin päättäjiltä vastuunkantoa.

Sandra Hagman

sosiaalityöntekijä, Ph.D.,

yhteiskuntatieteiden maisteri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat