Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terveyspalvelut ovat kallistuneet nopeasti

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mikä mahtaa olla yksityisten terveyspalvelujen osuus järjestelmässä, kun sosiaali- ja terveyspalvelujen kehitteillä oleva lainsäädäntö toteutuu? Onko sittenkin kysymys terveysbisneksen tukemisesta, johon viimeaikainen kehitys antaisi viitteitä? Potilas kun voi tulevaisuudessa itse valita hoitopaikan.

Esimerkkinä olkoon eräs suurista yksityisistä valtakunnallisista toimijoista. Vuonna 2014 korvalääkärin lyhyt, enintään 20 minuutin tutkimus ja toimenpide maksoi 68 euroa, tänä vuonna 81,50 euroa. Korotusta kahdessa vuodessa on noin 20 prosenttia. Samana aikana niin sanottu poliklinikkamaksu kohosi 14 eurosta 17,50 euroon, eli 25 prosenttia.

Tällä matematiikalla terveyspalvelujen hinnat kohoavat viidessä vuodessa kaksinkertaisiksi. On helppo ymmärtää Suomessa toimivien terveyspalveluyritysten ulkomaisia omistajia. Henkilöstökustannusten nousu jää kilpailukykysopimuksen avulla nollan vaiheille, mutta myyntituotot kasvavat ruhtinaallisesti. Mutta miten valtion budjetti kestää menojen hurjan kasvun?

Jaakko Kyläsalo

toimittaja, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat