Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjoisesplanadi pitäisi muuttaa kävelykaduksi

Kauppatorin ja laivareittien lähellä sijaitsevan Esplanadin alueen rakentaminen houkuttelevaksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi olisi järkevä investointi, kirjoittavat Alviina Alametsä ja Niilo Tenkanen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Miten Helsingistä saataisiin vetovoimaisempi ja viihtyisämpi? On ainakin yksi helppo ratkaisu: annetaan ihmisille tilaa olla, kokeilla ja luoda. Konkreettinen tapa rakentaa avointa ja virikkeellistä kaupunkitilaa olisi vapauttaa Pohjoisesplanadi autoista luontevana jatkeena Mikonkadun kävelykadulle.

Pohjoisesplanadilla liikkuu kesäpäivänä keskimäärin 13 200 jalankulkijaa. Autoton kävelykatu vähentäisi pienhiukkaspäästöjä ja melua sekä tekisi liikkumisesta turvallisempaa. Koska Esplanadin toinen puoli säilyisi autoväylänä, esimerkiksi tavarankuljetus liikkeisiin onnistuisi mutkattomasti.

Kauppatorin ja laivareittien lähellä sijaitsevan Esplanadin alueen rakentaminen houkuttelevaksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi olisi järkevä investointi sekä suomalaisten että turistien viihtymisen kannalta. Kesäiseen Helsinkiin saapuu jopa 10 000 laivamatkailijaa yhdessä päivässä, mutta kaikki heistä eivät suuntaa Esplanadille.

Houkutteleva kävelykeskusta toisi paitsi viihtyvyyttä paikallisille myös tuloja Helsingille ja yrittäjille. Viihtyisä Esplanadi ja laajempi kävelykeskusta antaisivat mahdollisuuksia kesäterasseille, ostoksille, taiteelle ja vaikkapa akrobatialle nurmikolla.

Kansainvälisissä metropoleissa ja muissa Pohjoismaissa on jo paljon kaupunkilaisten olohuoneita – miksei myös Helsingissä? Luodaan Helsinkiin keskusta, joka ihastuttaa.

Alviina Alametsä

Niilo Tenkanen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat