Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pessimismi on tulppa, joka estää menestymisen

Positiivisen ajattelun markkinointi ei ole purrut suomalaisiin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kolme arvovaltaista taloustieteilijää on tullut siihen tulokseen, että Suomi on yksi maailman kilpailukykyisimmistä maista mutta alisuoriutuja (HS 27.8.).

Muutama vuosi sitten kävin Puolangan Pessimismipäivillä. Esiintymislavan lähettyviltä löysin mainostekstin ”Mitä se hyvejää”. Torin myyntikojusta ostin pienen kirjasen Pessimismin lyhyt oppimäärä, johon on painettu muun muassa pessimistin kymmenen käskyä. HS:n juttua lukiessa muutamat käskyt tulivat mieleeni: ”Pitää pelätä pahinta.” ”Surkuttele ja surkeile.” ”Mikään ei ole mitään, eikä mistään tule mitään.” ”Ihminen epäonnistuu varmasti, jos ryhtyy johonkin, eikä kannata ryhtyä.”

Jos suomalaiset eivät kilpailukykyisyydestään huolimatta osaa käyttää henkisiä voimavarojaan hyväkseen, voimavaratankissa olevaa korkkia ei ole osattu avata. Onko pessimismi tulppana myös koko kansakunnan menestymiselle? Positiivisen ajattelun markkinointi ei ole purrut suomalaisiin.

Pitäisikö yhteiskunnan ottaa käyttöön järeämmät lääkkeet, jotta itsetuntomme kasvaisi ja luovuutta hyödynnettäisiin paremmin? Meitä tulisi jo syntymästä lähtien rohkaista arvostamaan itseämme ja ottamaan toiset huomioon. Elämä on elämistä, ei pihtaamista varten.

Ritva Heikkinen

entinen puolankalainen, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat