Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapanilan vanhan alakoulun myyntiä valmistellaan

Kokemus on osoittanut, että vuokra-ajan pituuden epävarmuus on suuri haitta vuokralaisille.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Seppo Siika-aho kirjoitti (HS Mielipide 25.8.), kuinka Tapanilassa paikalliset toimijat kaipaavat toimintatilaa ja samaan aikaan alueella on tyhjillään osoitteessa Veljestenpiha 7–9 sijaitseva entinen koulurakennus.

Rakennus on tyhjillään, sillä kaupungilla ei ole sille omaa käyttöä. Talon myyntiä valmistellaan. Väliaikainen vuokraus olisi tässä tilanteessa mahdollista, mutta kokemus on osoittanut, että vuokra-ajan pituuden epävarmuus on suuri haitta vuokralaisille.

Pääperiaatteena kaupungin omistamien kiinteistöjen myynneissä on, että kiinteistöä koskevat poikkeusluvat ja kaavamuutokset haetaan ennen myyntiä siten, että myynnistä saadaan kaupungin kannalta paras mahdollinen lopputulos.

Lisäksi periaatteena on, että rakennukset myydään tarjouskilpailulla ja kaikille varataan yhtäläinen mahdollisuus tehdä ostotarjous.

Veljestenpihan rakennuksen tapauksessa kiinteistölle haetaan asuinkäytön sallivaa poikkeuslupaa, joka samalla varmistaisi rakennuksen ulko-osien suojelun.

Poikkeusluvasta päättää kaupunkisuunnittelulautakunta. Myyntiä valmistelee kiinteistöviraston tilakeskus, ja myynnistä päättää kiinteistölautakunta.

Virkamiesvalmistelun päämäärä on varmistaa kaikkien osapuolten tasapuolinen kohtelu ja saavuttaa helsinkiläisten kannalta paras mahdollinen lopputulos.

Sisko von Behr

asiakaspäällikkö

kiinteistöviraston tilakeskus, Helsingin kaupunki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat