Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tärkeintä on saada kohtuuhintaisia asuntoja

Varsinkin Helsingin metropolialueella tarvitaan paljon uutta kaavoitettua tonttimaata. Helsingistä lähtevät rautatiet ovat mainio suunta asunnoille.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suomen kaksi keskeistä ongelmaa ovat työpaikkojen vähyys ja asumisen kalleus. Jos voisimme saada kohtuuhintaisia asuntoja, moni ongelma saataisiin ratkaistua.

Valtiolla ja kunnilla on paljon erilaisia tukitoimia. Ongelma on niiden tehottomuus ja tukirahojen väärä kohtaanto. Asumistuki kasvattaa suoraan vuokria. Sosiaalinen asuntotuotanto puolestaan lihottaa omistajia. Tästä Sato, VVO ja Nuorisosäätiö ovat esimerkkejä. Mahdollinen valtion tuki on suunnattava uudella tavalla.

Ei ole yhtä ainoaa temppua, jolla ongelma hoidetaan, mutta tonttitarjonnan lisäys on kaiken perusta. Varsinkin Helsingin metropolialueella tarvitaan paljon uutta kaavoitettua tonttimaata. Helsingistä lähtevät rautatiet ovat mainio suunta asunnoille.

Kuntarajat eivät saa olla esteenä tonttitarjonnalle. Esimerkkinä voi mainita vaikka Keravan, Tuusulan ja Järvenpään alueen. Tarvittaessa on käytettävä pakkolunastusta: Järvenpään Lepolan alue on hyvä esimerkki onnistuneesta pakkolunastuksesta.

Asuntojen rakentamiseen ja kaavoitukseen liittyvää byrokratiaa tulee vähentää. Hallituksen on tehtävä rohkeita päätöksiä. Myös rakentajien vastuuta tulee lisätä, jottei rakenneta hometaloja.

Sampsa Saralehto

valtiotieteiden tohtori, Järvenpää

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat