Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

VVO ei tee voittoa asumistuella

VVO-konserni ei saa valtion tukea, ja konserni on luopunut pitkien rajoitusten ara-kohteista.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Roope Karjalainen väitti (HS Mielipide 27.8.), että korkotuettujen vuokra-asuntojen vuokrat olisivat nousseet vapaarahoitteisia suuremmiksi. Väite on virheellinen. Lähes 90 prosenttia vuokra-asunnoistamme on markkinaehtoisia. Näiden noin 31 000 asunnon keskineliövuokra on 14,30 euroa. VVO-konsernin yleishyödylliseen toimintaan ja omakustannusvuokranmäärityksen piiriin kuuluu noin 3 800 asuntoa, joiden keskineliövuokra on 12,80 euroa. Markkinaosuutemme on 4,4 prosenttia Suomen 800 000 vuokra-asunnosta.

Karjalaisen mukaan VVO tekisi voittoa asumistuella. Tämä ei pidä paikkaansa. Tarkkaa tietoa asiakkaittemme asumistuista meillä ei ole, koska osa tuista maksetaan asukkaille ja osa vuokranantajille. Tukien merkitys on markkinaehtoisessa vuokraustoiminnassa pienempi kuin ara-tuotannossa.

Nopein lääke asumistukien määrän kasvuun on se, että parannetaan työllisyyttä, puretaan asumisen hintaan vaikuttavia verorasituksia ja normeja sekä lisätään tonttimaata.

Olemme investoineet viiden vuoden aikana 1,5 miljardia euroa markkinaehtoisiin vuokra-asuntoihin. Meillä on rakenteilla 1 303 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa, millä on iso työllistävä vaikutus ja satojen miljoonien verovaikutus.

Asumisen hintaan tulisi vaikuttaa kasvattamalla tarjontaa, tarkastelemalla tonttimaan hintaa ja karsimalla sääntelyä. Kuntayhtiöiden ja yleishyödyllisten yhteisöjen omakustannusvuokran asunnot tulisi kohdentaa niitä tarvitseville. Tulorajat tulisi ottaa käyttöön, ja ne tulisi tarkastaa määräajoin.

VVO-konserni ei saa valtion tukea, ja konserni on luopunut pitkien rajoitusten ara-kohteista. Ara-tuotannon määrä on romahtanut sääntelyn ja rahamarkkinan muutosten johdosta 2000-luvulla. Järjestelmä ei toimi, eikä valtion tukea ole ollut, vaikka niin on annettu ymmärtää. Ara-kohteiden asukkaat ovat tukeneet valtiota maksamalla markkinaehtoisiin lainoihin verrattuna korkeampaa valtion lainojen korkoa.

Jani Nieminen

toimitusjohtaja, VVO-yhtymä Oyj

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat