Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruoan kotimaisuus voidaan laskea eri tavoin

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Elintarvikkeen kotimaisuusaste ja raaka-aineiden kotimaisuusaste sekoitetaan usein keskenään. Ne eivät kuitenkaan tarkoita samaa asiaa.

Hyvää Suomesta -merkille raaka-aineiden kotimaisuusaste tarkoittaa, että ruoan raaka-aineen kiloista tietty osa on kasvatettu ja viljelty Suomessa suomalaisilla maatiloilla tai on peräisin Suomen luonnosta. Tämän lisäksi Hyvää Suomesta -merkitty tuote on valmistettu ja pakattu suomalaisella työllä Suomessa.

Koko tuotteen kotimaisuusasteeseen voidaan laskea myös muita tuotannontekijöitä, joten tätä lukua ei voida laskea kiloissa, vaan se lasketaan rahassa. Tuote voidaan määritellä kotimaiseksi myös muulla tavoin. Yksiselitteistä määritelmää ei ole.

Selvyyden vuoksi on suositeltavaa, että asiayhteydessä täsmennettäisiin, onko kyseessä valmistuksen kotimaisuus, koko tuotteen kotimaisuus vai raaka-aineiden kotimaisuus.

Minna Asunmaa

markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Ruokatieto-yhdistys ry

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat