Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eutanasialla on suomalaisten vahva tuki

On aika ottaa eutanasialainsäädäntö työn alle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa julkaistu mielipidekirjoitus vanhuksen epäinhimillisestä kuolemasta laitoksessa (HS.fi/mielipide 30.8.) on herättänyt paljon keskustelua tiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa. Valitettavasti kirjoittajan kuvaaman kaltaiset kokemukset ovat maassamme yleisiä.

On tunnustettu tosiasia, että saattohoidon ja palliatiivisen hoidon tila ei ole hyvä. Asianmukaisen ja riittävän kipulääkityksen varmistamisen on oltava lääkäreiden ja hoitohenkilökunnan vastuulla. Ei pitäisi olla niin, että omaiset joutuvat vaatimaan ja valvomaan, että lääkitys on kunnossa.

Ei ole oikein, että hoidon laatu ja sisältö riippuvat potilaan asuinkunnasta. Valtion, kuntien päättäjien ja sairaanhoitopiirien on huolehdittava riittävästä rahoituksesta sekä henkilöstöresursseista.

Hoitohenkilökunnan ja lääkärikunnan osaamiseen ja koulutukseen on panostettava nykyistä enemmän.

Exitus ry:ssä saamme paljon yhteydenottoja saattohoidosta ja eutanasiasta sekä kyselyjä avustetusta itsemurhasta. Hoitotahdon merkitystä ei koskaan korosteta liikaa. Ihmisten tulisikin ilmaista tahtonsa hoidon suhteen riittävän ajoissa. Ongelmana on kuitenkin se, että potilas ei voi vaatia hoitotahdossaan eutanasiaa.

Suomalaiset ovat ilmaisseet vahvan kannatuksensa eutanasialle. Kymmenen viime vuoden aikana tehdyissä mielipidemittauksissa kannatus on ollut 75 prosentin luokkaa.

Myös lääkärikunnan piirissä se on lisääntynyt huomattavasti. Suomessa on aika ottaa eutanasialainsäädäntö työn alle.

Kari Viholainen

puheenjohtaja

Exitus ry

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat