Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pappien on voitava vihkiä ilman pelkoa

Osa papeista haluaa vakaumuksensa nojalla vihkiä myös samasukupuolisia pareja, osa ei. Jotkut piispat halunnevat rangaista vihkijäpappeja, jotkut eivät halua rankaisemiseen ryhtyä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

”Homoparit eivät saa kirkollista vihkimistä” (HS 1.9.). Uutinen viittasi piispainkokouksen antamaan selontekoon kirkon toistaiseksi voimassa olevasta avioliitto-opetuksesta. Avioliittokäsitteen laajentaminen ei edes periaatteessa ole piispainkokouksen päätettävissä. Se valta kuuluu kirkolliskokoukselle.

Meillä kirkolliskokousedustajilla on asiasta eri näkemyksiä. Tästä syystä emme todennäköisesti pysty tekemään päätöstä kumpaankaan suuntaan: riittävää enemmistöä ei ole tueksi samasukupuolisten parien vihkimiselle ja siunaamiselle mutta ei myöskään sille, että nimenomaisesti kieltäisimme pappejamme niin tekemästä.

Ensi vuonna koittaa ”sopimukseton tila”, jossa piispat kaitsevat hiippakuntiensa pappeja kukin tavallaan. Osa papeista haluaa vakaumuksensa nojalla vihkiä myös samasukupuolisia pareja, osa ei. Jotkut piispat halunnevat rangaista vihkijäpappeja, jotkut eivät halua rankaisemiseen ryhtyä. Valtion puolelta ongelmaa ei ole: papin suorittama vihkiminen on joka tapauksessa pätevä.

Tärkeintä on, ettei kirkkohallinnollinen kiistely häiritsisi seurakuntalaisten tärkeitä perhejuhlia, häitä. Tilanteeseen on löydettävä käytännölliset, ihmisiä kunnioittavat ja hengeltään syvästi kristilliset ratkaisut, jotta kaikki parit voivat avioitua iloisina ja papit suorittaa tehtäviään ilman pelkoa jalkapuuhun joutumisesta juhlien jälkeen.

Johanna Korhonen

kirkolliskokouksen yleisvaliokunnan ja Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja, Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat