Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palveluita ei ole eikä postilaatikoihin jaeta kaupunkilaisilta varastettua rahaa – me itse pidämme kylämme asuttuna

Tiettyjen tahojen tavoite on, että kansalaiset ryhtyvät kyynärpäätaisteluun toisiaan vastaan, vihaamaan joukolla veroja ja yhteiskuntaa sekä laskemaan, kuka tuottaa voittoa ja kuka tappiota.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kirjailija Sirpa Kähkönen totesi kolumnissaan (HS 30.8.), että Topeliuksen Suomea puretaan. Hän kirjoitti terävästi asenteista, joiden mukaan koko Suomea ei tule enää pitää asuttuna.

Olen Mikkelin Kalvitsan kylän vapaa-ajanasukas. Noin 200 asukkaan kylämme näkökulmasta tämä ”asuttuna pitäminen” on pelkkä tyhjyyttä koliseva lyömäase ja riitelykortti, joka lyödään pöytään ilman mitään perusteluja.

Vasta uutisoitiin, että 60 prosenttia vuokra-asujista saa asumiseensa tukea. Yhtä typerästi voisi väittää, että kerrostaloja tai kokonaisia kaupunkilähiöitä pidetään asuttuina verorahoilla.

Meidän kyläämme ei mikään eikä kukaan pidä asuttuna, ellemme me itse. Postilaatikoihin ei jaeta kaupunkilaisilta varastettua rahaa, eikä juuri mitään veroilla rahoitettavia palveluita enää ole.

Posti ja koulu on lopetettu ajat sitten, pikkuinen kirjasto vähän myöhemmin. Kirjastoauto lakkasi kulkemasta koko Mikkelissä.

Junat, joiden pysähtyminen ei ollut tappiollista, eivät pysähdy enää Haukivuorella, jotta jotkut muut pääsevät liikkumaan kolme minuuttia nopeammin kaupungista toiseen. Ely-keskuksen ostamia bussivuoroja on muutama. Maanteitä vielä aurataan – olisiko se paheksuttavaa asuttuna pitämistä?

Joskus joku tarvitsee terveyspalveluita ja matkustaa itse niiden luo. Muutama saattaa saada sosiaalitukea tai asuntotukea. Maatiloja on enää kourallinen. Niiden tuet ovat kotimaisen ruoan kuluttajahintojen tukea – eivät rahaa, jolla pidetään Suomi asuttuna.

Kalvitsassa säästäminen jatkuu: kylän asukkaiden viimeinen palvelu, toimintatilat entisellä koululla, halutaan ottaa pois. Voisiko joku siis kertoa meille, millä tavalla kyläämme ”pidetään asuttuna” ja miten kalliiksi me lähes täydellisessä palvelutyhjiössä elävät oikein tulemme?

Kähkönen on oikeassa: on tiettyjen tahojen tavoite, että kansalaiset ryhtyvät kyynärpäätaisteluun toisiaan vastaan, vihaamaan joukolla veroja ja yhteiskuntaa sekä laskemaan, kuka tuottaa voittoa ja kuka tappiota. Yhteiskuntaa tarvitsevat jollakin tavalla kaikki – myös ne, jotka luulevat, etteivät tarvitse.

Petri P. Pentikäinen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat