Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veroja voisi maksaa kahteen kuntaan

Asun Helsingissä ja maksan tänne kunnallisveroni sataprosenttisesti. Kuitenkin vietän kolmasosan ajastani loma-asunnollani Kuhmoisissa ja käytän sikäläisen kunnan palveluita, mutta kunnallisveroistani ei mene Kuhmoisiin senttiäkään.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Juha Suominen kysyi mielipidesivulla (HS 1.9.), miksi hän maksaisi maaseudun asuttamisesta. Hän ihmetteli, miksi maalainen ei tule toimeen omillaan ja ilman erityistukea, sillä tulevathan kaupunkilaisetkin.

Keskusteluun maaseudun ja kaupungin vastakkainasettelusta tarvitaan paljon enemmän faktatietoja. Se, missä veroja maksetaan ja missä julkisen sektorin palveluita käytetään, ovat kaksi täysin eri ulottuvuutta.

Itse olen kirjoilla Helsingissä, ja tänne maksan kunnallisveroni sataprosenttisesti. Kuitenkin vietän kolmasosan ajastani loma-asunnollani Kuhmoisissa ja käytän sikäläisen kunnan palveluja, mutta kunnallisveroistani ei mene Kuhmoisiin senttiäkään. Täydellinen vääryys.

Jos kaltaisteni loma-asukkaiden kunnallisverot jyvitettäisiin kunnassa vietetyn ajan mukaan, laskelmat olisivat lähempänä oikeaa ja kuva muodostuisi ihan toisenlaiseksi. Voittaja olisi maaseutu.

Oma ehdotukseni vääryyden korjaamiseksi on, että ihmiset voisivat ilmoittaa verolomakkeella kunnallisverojen jakamisen kahden kunnan välillä. Kakkoskuntaan verotuloja voisi ohjata enimmillään 30 prosenttia.

Omalta osaltani asiaa vääristää sekin, että vietän kolmasosan ajastani ulkomailla enkä ole käyttämässä Helsingin kunnallispalveluita. Helsinki saa kuitenkin verorahani täysimääräisenä ulkomailla oloajaltani ”ilmaisena rahana”. Tämäkin vääristää vertailua kaupungin ja maaseudun välillä.

Kaltaisiani ihmisiä on kymmeniätuhansia, ja meidän huomioimisemme laskelmissa olisi oleellista. Me tuomme kunnille kunnallisveroa emmekä kuitenkaan käytä palveluita. Uskon, että meistä valtaosa on kaupunkilaisia, ja kaupungit saavat siten ”ilmaista” rahaa.

Ari Karlsson

Helsinki/Kuhmoinen

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat