Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Annetaan ihmisten asua kotiseuduillaan

Miksi Helsingin hankkeissa ei puhuta aluepolitiikasta?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Juha Suominen ilmoitti (HS Mielipide 1.9.), ettei hän halua käyttää varojaan maaseudun tukemiseen. Mielipiteen ilmaisuun hänet kirvoitti Sirpa Kähkösen kolumni (HS 30.8.), jossa kirjailija toivoi, että ihmisillä olisi mahdollisuus asua kotiseudullaan. Kähkönen ei esittänyt mitään erityistukia, eikä Suominen kertonut konkreettisesti, mitä hän maalaisten puolesta joutuu omista varoistaan maksamaan.

Miksi kaikkien pitäisi ahtautua pääkaupunkiseudulle? Annetaan ihmisten asua kotiseuduillaan. Turvataan heille peruspalvelut, katuvaloja ei jokaiselle maantielle tarvita. Riittää, kun tiet pidetään kohtuullisessa ajokunnossa.

Sitä paitsi, miksi Helsingin hankkeissa ei puhuta aluepolitiikasta?

Helsingin Keskustakirjaston kustannusarvio on 96 miljoonaa euroa, siitä valtio maksaa 30 miljoonaa euroa, koska kyseessä on ”Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kärkihanke”. Koko Suomeen myönnettiin vuonna 2016 kirjastohankkeisiin yhteensä 2,5 miljoonaa euroa.

Olympiastadionin korjaus on myös kovan luokan piristysruiske aluekehitykseen. Sen kustannusarvio on 209 miljoonaa euroa, josta valtio maksaa puolet, Helsingin kaupunki puolet. Rakentamisvaiheen arvioidaan tuovan 2 900 työpaikkaa ja 460 miljoona euroa yhteiskunnallisia tuotantovaikutuksia. Uudistetun Olympiastadionin tapahtumatoiminnan työllisyysvaikutukseksi arvioidaan noin 1 150 työpaikkaa (HS 5.12.2014).

Luetteloa voisi jatkaa Raide-Jokerilla (80 miljoonaa euroa valtiolta) ja monella muullakin hankkeella. Puhumattakaan siitä, että elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) esittää Guggenheimin museon rahoittamista kehityksen nimissä.

Totta kai maallakin ymmärretään, että nämä Helsingin kohteet palvelevat kaikkia suomalaisia, mutta niin palvelee myös maaseutu pääkaupunkiseutua.

Vastakkainasettelun aika on ohi.

Yrjö Eronen

Rääkkylä

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat