Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sillat kehittävät kaupunkirakennetta

Laajasalosta tehdään osa kaupungin ”keskustaa”.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Oli hieman ikävää lukea – jälleen kerran – moittiva kulosaarelaiskommentti Kruunusilloista (HS Mielipide 2.9.). Satu Väkiparta vertaili siltojen kustannuksia vanhustenhoitoon ja homekouluihin.

Tällä logiikalla emme pystyisi tekemään yhtään mitään uutta. Tosiasiassahan kulosaarelaiset ovat vastustaneet siltaa ainoastaan yhdestä syystä: se pilaa heidän merinäköalansa.

Kruunusilloissa on kysymys kahdesta asiasta. Laajasalosta tehdään osa kaupungin ”keskustaa” ja siirrytään vanhasta lähiöajattelusta uudenlaisen kaupunkirakenteen kehittämiseen. Toiseksi kysymys on siitä, kuinka uudet laajasalolaiset saadaan ”pussinperältä” liitettyä osaksi muuta julkista liikennettä. Tällä on hintansa, mutta se on liikenteellisesti välttämätöntä, kuten kaupunginvaltuuston äänestystuloskin kertoo.

Kun viime vuosisadan alkupuolella Kulosaaren huvilakaupunginosaan kuljettiin nelisenkymmentä vuotta ratikalla, joka kaiken lisäksi kuljetettiin höyrylautalla saareen, niin eipä tainnut kukaan kulosaarelainen asiaa kovasti vastustella eikä vertailla sen kustannuksia sen aikaiseen vanhustenhuoltoon. Taittuihan matka huviloille mukavammin näin kuin soutaen. Tämän jälkeen saari silloitettiin molemmin puolin, eikä siitäkään sen kummemmin kuultu parranpärinää.

Juhani Nuutinen

Laajasalo

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat