Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yt-kierroksilla työntekijöiden suut tukitaan tehokkaasti

Hankalan työntekijän maineen saa herkästi. Edes tervettä kyseenalaistamista ei välttämättä sallita. Näissä olosuhteissa pärjäävät hyvät puhujat, jotka hakeutuvat esimiesten suosioon, kirjoittaa nimimerkki Parempia aikoja odotellessa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen 40-vuotias oman alani korkeasti koulutettu asiantuntijana ja olen työskennellyt 15 vuoden ajan kolmessa suomalaisessa suuryrityksessä. Itsekin lukuisia yt-neuvottelukierroksia läpikäyneenä haluan kertoa niitä havaintoja, joita kuulen jatkuvasti samassa asemassa olevilta tuttaviltani.

Jatkuvat yt-neuvottelut ja organisaatiomuutokset ovat vieneet yhtiöt myllerrykseen, jossa harva enää tietää tarkkaa tehtäväänsä ja omaa vastuutaan. Johtaminen on usein huonoa ja kommunikointi puutteellista, jopa tylyä ja epäkunnioittavaa.

Yt-neuvotteluissa osaamisella, suorituksilla tai esimiestaidoilla ei ole välttämättä mitään merkitystä. Hyvät esimiehet on siirretty syrjään ja huonomaineiset esimiehet ovat saaneet ylennyksiä.

Muutosvaiheissa työntekijöitä ei kuunnella, vaikka paras osaaminen löytyisi oman talon sisältä. Ulkopuolisille konsulteille sen sijaan ollaan valmiita maksamaan.

Mielivaltaisuus irtisanomisissa on syönyt asiantuntijoilta motivaatiota ja johtanut turhautumiseen: omat tehtävät hoidetaan, ei sen enempää.

Yt-kierroksilla suut tukitaan tehokkaasti. Hankalan työntekijän maineen saa herkästi. Edes tervettä kyseenalaistamista ei välttämättä sallita. Näissä olosuhteissa pärjäävät hyvät puhujat, jotka hakeutuvat esimiesten suosioon muulla kuin ammattitaidolla ja hyvillä työsuorituksilla. On myös äärimmäisen tärkeää vaikuttaa kiireiseltä ja positiiviselta, vaikka toiminnassa ei olisi järjen häivää.

Monet tuntemani esimiestehtäviin soveltuvat fiksut, mukavat ja rehelliset ihmiset välttelevät esimiestehtäviä, koska niissä vapaus toimia järkevästi on rajattu muun muassa ylenpalttisella raportoinnilla ja hitailla päätöksentekoprosesseilla. Esimiehiksi valikoituukin valitettavan usein ihmisiä, joilla ei ole siihen vaadittavia ihmissuhde- ja ammattitaitoja mutta sitäkin enemmän häikäilemättömyyttä ja vallanhimoa.

Luottamus, kunnioitukseen perustuva yhteistyö ja avoin keskustelu ovat menestyksen, innovaatioiden ja kasvun edellytyksiä. Siihen kuuluu kyseenalaistaminen ja rohkea, aktiivinen asioiden edistäminen ja ongelmiin puuttuminen.

Halvaantumisen ja pelon ilmapiiri, jossa moni tällä hetkellä työskentelee, ei vie Suomen yrityksiä menestyksen tielle.

Parempia aikoja odotellessa

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat