Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansalliskirjasto digitoi suomalaista kirjallisuutta

Tekijänoikeudesta vapaata kaunokirjallisuutta on mahdollisuus lukea jo nyt Klassikkokirjastosta, joka sisältää yli 900 teosta ja karttuu jatkuvasti.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Jussi Heikkilä toivoi (HS Mielipide 23.8.) kulttuurihistoriallisesti arvokkaan suomalaisen kirjallisuuden digitointia kaikkien vapaaseen käyttöön.

Kansalliskirjasto tekee kirjallisuuden digitoinnissa parhaansa ja pyrkii rakentamaan kokoelmistaan mahdollisimman laadukkaan verkkokirjaston Suomen itsenäisyyden juhlavuodeksi ja pitkälle sen jälkeenkin.

Tekijänoikeudesta vapaata kaunokirjallisuutta on mahdollisuus lukea jo nyt Klassikkokirjastosta, joka sisältää yli 900 teosta ja karttuu jatkuvasti.

Kansalliskirjasto on myös aloittanut neuvottelut kirjallisuuden alan tekijänoikeusjärjestön Sanaston kanssa menettelyistä, joilla oikeuden alaistakin aineistoa voitaisiin esittää verkossa maksamalla asianmukaiset korvaukset.

Kaunokirjallisuuden lisäksi Kansalliskirjasto on digitoinut muuta kirjallisuutta, käsikirjoituksia, karttoja, äänitteitä sekä sanoma- ja aikakauslehtiä niin tutkijoita kuin muitakin kansalaisia varten.

Riittävän kattava, laadukas digitointi ja digitaalisen aineiston säilyttäminen pysyvästi vaativat onnistuakseen tuntuvaa rahoitusta. Kansalliskirjasto onkin käynnistänyt itsenäisyyden juhlavuoden alla Vuosisatamme verkkoon! -kampanjan, jolla haetaan perusrahoituksen lisäksi täydentävää rahoitusta tavoitteen saavuttamiseksi.

Liisa Savolainen

Tutkimuskirjaston johtaja

Kansalliskirjasto

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat