Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nimimerkki Velkavanki mielipidesivulla: Ulosotto vie minulta kaiken – älkää ryhtykö yrittäjiksi

Kerran elämässään riskin ottaneelle ja siinä epäonnistuneelle pitäisi antaa vielä toinen mahdollisuus, kirjoittaa nimimerkki Velkavanki.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen yhteiskuntaan kelpaamaton henkilö: minulla ei ole luottotietoja. Velkaa on senkin edestä vuonna 2008 tapahtuneen yrityksen konkurssiin ajautumisen vuoksi. Elämä on löysässä hirressä roikkumista. Ulospääsyä ei ole.

Ulosotto on vienyt kaiken, mitä vietävissä oli. Velkasaldo ei lyhene, vaikka sitä on yritetty lyhentää. Velan korko ja perintätoimien ja -toimistojen kulut ovat niin suuria, että kaikki lyhennykset menevät niihin. Hain velkasaneeraukseen mutta en päässyt. Syyksi sanottiin itseaiheutettu velka. Ehkä olisi pitänyt ottaa pikavippejä, niillä velkaantuneet tuntuvat pääsevän velkasaneeraukseenkin.

Elämä on käytännössä eletty. Kaikki selviytymisen mahdollisuudet on viety.

En ole tarinani kanssa yksin. Meitä on todella monta. Kerran elämässään riskin ottaneelle ja siinä epäonnistuneelle pitäisi antaa vielä toinen mahdollisuus.

Hyvät päättäjät ja lainlaatijat, eikö meille voida kehittää inhimillistä järjestelmää, jossa velkaantunut ihminen voisi sovittaa velkansa muutaman vuoden maksusuunnitelmalla ja sen jälkeen olisi jälleen yhteiskunnan tuottava jäsen ja normioikeuksin varustettu kansalainen? Tästä hyötyisivät kaikki. Nykytilanne edustaa järjetöntä osaamisen ja voimavarojen tuhlausta.

Nykyisten yt-neuvottelujen aikana ihmisiä rohkaistaan ryhtymään yrittäjiksi. Minun neuvoni on: älä ala. Tee ihan mitä tahansa muuta. Suomessa epäonnistunut yrittäjä kantaa liian suurta riskiä.

Velkavanki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat