Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki kantaa vastuunsa alaikäisistä

Helsinkiin on tämän vuoden aikana ohjautunut huomattavasti enemmän oleskeluluvan saaneita kuin muihin kuntiin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sandra Hagman esitti huolensa (HS Mielipide 29.8.) 16–17-vuotiaista yksin tulleista turvapaikanhakijoista.

Hagmanin tekstistä syntyi virheellinen kuva, ettei Helsinki haluaisi antaa kuntapaikkoja yksin Helsinkiin tulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille.

Helsingissä on nyt noin 75 alaikäistä yksin maahan tullutta turvapaikanhakijaa, joista vasta osa on saanut oleskeluluvan. Helsingin kaupunki on jo sijoittanut tai sitoutunut sijoittamaan heistä 35 tarjoamalleen kuntapaikalle. Palvelut jatkuvat myös sen jälkeen, kun henkilöt täyttävät 18 vuotta.

Kuntapaikkajärjestelmä ei toimi hyvin eikä ohjaa oleskeluluvan saaneita alueille, joissa olisi asumisratkaisut jo valmiina. Helsinkiin on tämän vuoden aikana ohjautunut huomattavasti enemmän oleskeluluvan saaneita kuin muihin kuntiin.

Helsinki haluaa löytää ratkaisun täällä oleskeluluvan saaneille yksin tulleille nuorille. Alaikäisten sijoittuminen kuntiin tapahtuu eri tavalla kuin muiden ryhmien. Alaikäiset yksin tulleet on huomioitu Helsingin kuntapaikoissa, ja neuvottelut ely-keskuksen kanssa kuntapaikkojen organisoimiseksi ovat käynnissä.

Helsinki kantaa suuren vastuun alaikäisenä yksin tulleista turvapaikanhakijoista yhdessä muun pääkaupunkiseudun kanssa. Jotta sijoittuminen kuntiin olisi nopeampaa, kuntapaikkajärjestelmää tulisi uusia kohdentamaan korvaukset alueille, joihin todellinen muuttoliike suuntautuu, sekä kehittää uudenlaisia ratkaisuja kuntiin ohjautumisen tueksi.

Kotoutumisen tulee alkaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, sillä nuoret käyvät koulua, harrastavat ja rakentavat elämänsä peruspilareita jo ennen oleskeluluvan saamista. Nuorten pääsy täysimääräisiksi yhteiskunnan jäseniksi ehkäisee monia tulevaisuuden ongelmia.

Ilkka Haahtela

maahanmuutto- ja

työllisyysasioiden päällikkö

Helsingin kaupunki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat