Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terveydenhuollon resurssit kannattaa kohdentaa viisaasti

Oireettomien miesten eturauhassyöpäseulonnasta ollaan luovuttu, sillä seulonta aiheuttaa nykytiedon mukaan enemmän harmia kuin hyötyä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pääkirjoituksessa (HS 25.8.) ehdotettiin, että terveillä elintavoilla tulisi saada terveyspalveluita halvemmalla hinnalla. Valitettavasti terveydenhuollon resurssit eivät tällöin kohdistu tehokkaasti niistä hyötyville ja niitä tarvitseville.

Terveydenhuollon tavoitteisiin kuuluu lain mukaan terveyserojen kaventaminen ja terveyden edistäminen. Tärkeätä on panostaa sairauksien ennaltaehkäisyyn eli preventioon. Preventio kohdistetaan sairaudesta ja riskeistä riippuen joko koko väestöön tai riskiryhmiin.

Kannattavaa on käyttää tutkimustietoa hyväksi ja kohdentaa preventio viisaasti. Esimerkiksi oireettomien miesten eturauhassyöpäseulonnasta (HS Mielipide 26.8.) ollaan luovuttu, sillä seulonta aiheuttaa nykytiedon mukaan enemmän harmia kuin hyötyä.

Elämää voi pitkälti kontrolloida omilla valinnoillaan, mutta tosiasia on, että hyvinvointiyhteiskunnasta huolimatta meillä suomalaisilla on erilaiset edellytykset terveeseen elämään. Tämän takia on tärkeätä, että yhteiskunta tukee meitä tasavertaisesti ja helpottaa tekemään terveyttä edistäviä valintoja.

Minun on vaikea nähdä, miten perimällä hoidosta eniten hyötyviltä korkeammat maksut hyödytettäisiin terveyttä tai taloutta.

Anna Svärd

lääkäri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat