Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihmisoikeustyö on vaikeutunut

Suomen pitää sitoutua vahvasti kehitysmaiden kansalaisyhteiskunnan ja ihmisoikeustyön vahvistamiseen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suomen hallitus päätti leikata kehitysyhteistyövaroja voimakkaasti vuoden 2016 alusta alkaen. Leikkaus koski monia kehitysyhteistyön sektoreita, ja järjestöihin kohdistettu leikkaus oli ohjelmatukijärjestöillä noin 40 prosenttia. Koska kilpailukykysopimus ja muut kotimaan asiat ovat näkyvästi esillä arvioitaessa valtion talousarviota, kehitysyhteistyön leikkaukset ovat monelta jo unohtuneet.

Monet kansainvälisesti toimivat järjestöt, kuten Civicus ja Front Line Defenders, raportoivat kansalaisyhteiskunnan kapenevasta tilasta ja ihmisoikeustyön vaikeuttamisesta. Kansalaisyhteiskunnan kapenevalla tilalla tarkoitetaan sitä, että järjestöjen toimintaa rajoitetaan ja häiritään. Esimerkiksi rahoituksen saamista ulkomailta estetään. Ihmisoikeustyötä ulkoministeriön tuella rahoittavan KIOS:n toiminnassa tämä on arkea, sillä ihmisoikeusloukkauksista raportoivat järjestöt joutuvat erityisen helposti valtion tarkkailuun. Ihmisoikeuspuolustajiin voi myös kohdistua väkivaltaa tai sen uhkaa.

Suomen pitää sitoutua vahvasti kehitysmaiden kansalaisyhteiskunnan ja ihmisoikeustyön vahvistamiseen ja painottaa näitä asioita myös tulevassa kehitysyhteistyön kansalaisyhteiskuntalinjauksessa.

Kansalaisyhteiskunnan työ ihmisoikeuksien vahvistamiseksi tukee myös oikeusvaltion ja demokratian kehittymistä, joilla on keskeinen merkitys korruption ja muiden kehityksen esteiden poistamisessa.

Ulla Anttila

toiminnanjohtaja

Kansalaisjärjestöjen

ihmisoikeussäätiö KIOS

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat