Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtuutetut HS:n mielipidepalstalla: Joukkoliikenteen lippuhintojen korotukset ovat myrkkyä taloudelle

Lipunhintojen korotuksista on luovuttava.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Joukkoliikenteen lipunhintoja korotettiin tuntuvasti tälle vuodelle, vaikka alkuperäistä esitystä saatiin kohtuullistettua. Ensi vuodelle ehdotetaan jälleen yli viiden prosentin korotuksia.

Lipunhintojen korotukset ovat myrkkyä taloudelle, sillä ne nostavat työssäkäynnin kustannuksia ja leikkaavat kysyntää. Etenkin pienituloisten ostovoima leikkaantuu muutenkin, koska palkkoja ja tukia leikataan osana hallituksen ajamaa kiky-sopimusta ja budjettia, eikä asumisen kustannusten nousulle näy loppua nykyisellä asuntopolitiikalla.

Isot korotukset voivat laukaista kierteen, jossa käyttäjämäärien väheneminen johtaa lisäkorotuksiin hinnoissa. Se puolestaan aiheuttaa käyttäjämäärien vähenemistä entisestään.

Joukkoliikenteen käyttäjät eivät ole syyllisiä länsimetron suuriin kustannuksiin. Kuntien osuutta joukkoliikenteen kustannuksista on ainakin väliaikaisesti nostettava, jotta joukkoliikenne saadaan pidettyä kilpailukykyisenä. Tämä on myös yksityisautoilijoiden etu, kun ruuhkat vähentyvät.

Länsimetro ja kehärata ovat erittäin hyvin tuottavia investointeja kuntien maanmyyntitulojen ja yksityisten investointien takia. Kunnilla on velvollisuus ottaa suurempi vastuu myös niiden kustannuksista.

Veronika Honkasalo

kaupunginvaltuutettu (vas), Helsinki

Kari Uotila

kaupunginvaltuutettu (vas), Espoo

Jussi Saramo

kaupunginvaltuutettu (vas), Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat