Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olenko nelikymppisenä jo liian vanha etenemään uralla?

Työnantajani näyttää panostavan nuoriin, ”menestyksennälkäisiin” työntekijöihin, kirjoittaa nimimerkki 41-vuotias ikäloppu.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen 41-vuotias ja tehnyt monenlaisia töitä. Aloin turhautua työmahdollisuuksiini ja päätin opiskella. 35-vuotiaana aloitin tutkinnon suorittamisen. Saatuani tutkinnon valmiiksi olen opiskellut vielä pari kurssia. Opiskelukärpänen alkoi siis purra toden teolla.

Opinnoissani olen saanut uusia näkökulmia, jotka voisivat hyödyntää nykyistä työnantajaani. Lisäopintojen pitäisi myös mahdollistaa uudenlaisia työhaasteita. Näin ei näytä kuitenkaan käyvän, vaikka olen tuonut kiinnostustani esille. Työnantajani näyttää panostavan nuoriin, ”menestyksennälkäisiin” työntekijöihin. Todetaan, että nuorille pitää antaa riittävästi haasteita ja vastuuta. On hyvä, että nuoriin panostetaan. Meillä on paljon hienoja nuoria työntekijöitä.

Kuitenkin koen, että minunlaiseni keski-ikäinen jää liikaa varjoon. Tulee tunne, että olen liian vanha enää etenemään urallani. Eläkeikäni on 67 vuotta. Minulla on siis enemmän työvuosia edessä kuin takana. Tästä huolimatta tunnen, että olen jo ikäni vuoksi menettänyt mahdollisuuteni – monenlaisesta työkokemuksestani ja tuoreista opinnoistani huolimatta.

Nykyään puhutaan paljon nuorista, toisaalta myös ikääntyneistä työtekijöistä. Ikäni on näiden välissä. Tunnen olevani väliinputoaja.

41-vuotias ikäloppu

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat