Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Välinpitämättömyys sisäilmaongelmista kostautuu nyt

Kaupunkien teettämät tekniset kuntoraportit vuosien ajalta ovat täynnä havaintoja kosteusvaurioista, ilmanvaihdon puutteista, tukkeutuneista sadevesiviemäreistä ja vuotavista vesikatoista. Jopa samat korjaussuositukset toistuvat raporteissa vuodesta toiseen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kirjoitti (Kaupunki 6.9.) sisäilmasta sairastuneista yläkoululaisista, joille ei yrityksistä huolimatta ole löytynyt turvallista koulurakennusta koko pääkaupunkiseudulta. Tilanteen kärjistyminen on osoitus pitkään jatkuneesta välinpitämättömyydestä ja ongelmien lakaisusta maton alle.

Koulurakennusten huono kunto ei ole tullut kenellekään yllätyksenä. Kaupunkien teettämät tekniset kuntoraportit vuosien ajalta ovat täynnä havaintoja kosteusvaurioista, ilmanvaihdon puutteista, tukkeutuneista sadevesiviemäreistä ja vuotavista vesikatoista. Jopa samat korjaussuositukset toistuvat raporteissa vuodesta toiseen.

Lisäksi käytännön kokemukset antavat viitteitä huollon ja kunnossapidon jatkuvista laiminlyönneistä. On ollut yleinen käytäntö, että ilmanvaihto koulurakennuksissa suljetaan yön ja viikonlopun ajaksi energiansäästösyistä. Suositeltava ilmanvaihtohormien nuohousväli ylittyy säännönmukaisesti monessa kohteessa, eikä tehosiivousta tehdä edes lomien aikana.

Julkisten rakennusten sisäilmaongelmat ovat johdonmukainen seuraus tekemättä jätetyistä töistä. Kunnossapidosta säästäminen tuhoaa ensin kiinteistöt ja lopulta ihmisten terveyden. Tämänkin jälkeen välinpitämättömyys jatkuu, kun oireilevat lapset jätetään kotiopetuksen varaan.

Sami Kanerva

Tuula Ratia-Pulkkinen

Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys (Vanvary) ry

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat