Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lihavuutta voitaisiin hillitä vuosittaisilla vyötäröntarkistuksilla

Me kaikki tiedämme lihavuuden haittavaikutukset. Silti lihavuus on Suomessa hälyttävän yleistä, kirjoittaa Eero Lehtinen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Me kaikki tiedämme lihavuuden haittavaikutukset. Niitä ovat muun muassa nivelvaivat, sydän- ja verisuonisairaudet tai jopa tyypin 2 diabetes. Silti lihavuus on Suomessa hälyttävän yleistä. Noin 20 prosenttia aikuisista on lihavia.

Suomessa pitäisi saada voimaan samanlainen laki kuin Japanissa. Sen ideana on suorittaa vuosittaisia vyötäröntarkistuksia. Jos on liian leveä vyötärö, on mentävä lääkärin puheille. Lihavuudesta ei joudu vankilaan, mutta työnantajat joutuvat maksamaan sakkoja valtiolle, jos töissä on liian lihavaa porukkaa. Se kannustaa firmoja pitämään parempaa huolta työtekijöidensä terveydestä. Monissa firmoissa järjestetään aamuisin puolen tunnin jumppa ja halukkaille annetaan ilmaisia kuntosalikortteja.

Laki on auttanut vähentämään lihavuutta Japanissa. Tämä voisi hillitä ylipainon lisääntymistä myös Suomessa. Jos ei tehdä mitään, pian alamme lähestyä Yhdysvaltojen lihavuustilastoja. Se ei olisi hyvä suunta.

Eero Lehtinen

Kauhava

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat