Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maahanmuuttoviraston päätösten on oltava oikeudenmukaisia

Jo moneen kertaan henkensä vuoksi paenneita ja traumatisoituneita ihmisiä ei pidä palauttaa lähtömaahan, vaan heille tulee turvata ihmisoikeussopimusten mukainen mahdollisuus uuden elämän rakentamiseen Suomessa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Maahanmuuttoviraston kielteiset oleskelulupapäätökset herättävät kysymyksiä. Miten voi olla mahdollista, että virasto päätöksessään myöntää hakijan kokeman uhan hengelleen ja turvallisuudelleen todeksi mutta silti antaa kielteisen päätöksen?

Valtion käytännöt ja puheet ovat arkijärjen vastaisia. Vielä oudommilta ne vaikuttavat monien ammattilaisten, myös psykologien ja lääkärien silmin ja korvin.

Jo moneen kertaan henkensä vuoksi paenneita ja traumatisoituneita ihmisiä ei pidä palauttaa lähtömaahan, vaan heille tulee turvata ihmisoikeussopimusten mukainen mahdollisuus uuden elämän rakentamiseen Suomessa.

Turvapaikanhakijan turvallisuuskäsitykseen ja turvallisuuden tunteeseen vaikuttavat tiedon lisäksi ne kokemukset, joita hänellä on ollut kotimaassaan. Fyysistä integriteettiä ja henkeä uhkaavat äärikokemukset jättävät yleensä pitkäaikaisen jäljen.

Kun taustalla on omakohtaisia turvattomuuskokemuksia ja etukäteistieto väkivaltaisuuksista lähtömaassa, vanhat traumakokemukset aktivoituvat uudelleen ja tuottavat voimakasta turvattomuutta.

Tällöin uuden elämän rakentaminen palauttamisen jälkeen ei onnistu, vaikka hengissä säilyisikin.

Viranomaisten tehtävä on toteuttaa tasapuolisuutta lain edessä. Emme voi hyväksyä ihmisten palauttamista epävakaisiin ja turvattomiin olosuhteisiin maailman vaarallisimpiin maihin. Myös hakijoiden suostuttelu hakemustensa poisvetämiseen ja niin sanottuun vapaaehtoiseen palauttamiseen on lopetettava.

Vetoamme jokaiseen kansanedustajaan sekä jokaiseen viranomaiseen kestämättömien lakien ja käytäntöjen muuttamiseksi välittömästi. Erityisen voimakkaasti vetoamme maamme hallitukseen. Kansainvälisten sopimusten hengen noudattamisen lisäksi me haluamme kansakuntana voida katsoa itseämme peiliin sekä tänään että huomenna.

Kati Juva

puheenjohtaja

Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Satu Heinola

puheenjohtaja

Psykologien sosiaalinen vastuu ry

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat