Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väkivalta tulisi ymmärtää kontekstissaan

EU-kansanäänestys antoi ilmaisukanavan Britannian työväenluokkaiselle köyhyydelle ja äärioikeiston nousulle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomien Lontoon-kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä kommentoi (HS Merkintöjä 6.9.) Essexin Harlow’ssa Britanniassa hiljattain puolalaisiin kohdistunutta väkivaltaa. Kirjoituksessa rinnastettiin puolalaisiin kohdistunut väkivalta YouGov-mielipidemittausyhtiön maahanmuuttajien kansallisuuksia arvottavan mielipidekyselyn vastauksiin.

Ei ole mitenkään itsestään selvää, että ääritekoja tulisi ymmärtää samalla tilastollisella metodologialla kuin sitä, mitä kansallisuuksia ”britit” kyselyissä eniten arvostavat. Kirjoituksesta sai helposti kuvan, että koko maa koostuu homogeenisesta massasta – briteistä –, jotka pitävät tai eivät pidä jostain kansallisuudesta, niin ikään kategorisesti.

Puolalaisiin kohdistunutta väkivaltaa olisikin parempi analysoida sen sosiologisessa kontekstissa: tuloksena Britannian työväenluokkaisen köyhyyden ja äärioikeiston noususta, jolle EU-kansanäänestys antoi ilmaisukanavan.

Puolalaiset ovat Britanniassa suuren lukumääränsä ja hyvän työllistymisensä ansiosta kasvot menestyvälle maahanmuutolle. He näkyvät katukuvassa juuri Essexin pienissä kaupungeissa.

Jaakko Nevasto

filosofian jatko-opiskelija

Essex, Britannia

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat