Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ota omat eväät mukaan työpaikalle

Olen pannut merkille, että aika harvat syövät töissä omia kotoa tuotuja eväitään.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen seurannut kiinnostuneena keskustelua ruokahävikistä jo vuosikausia. Ymmärtääkseni hävikkiä syntyy paljon liiallisesta ruoan hamstraamisesta sekä jääkaappeihin pyörimään jäävistä eri ruoantähteistä.

Olen pannut merkille, että aika harvat syövät töissä omia kotoa tuotuja eväitään. On niin paljon trendikkäämpää ja helpompaa ostaa jokin valmis ruoka kaupasta tai käydä syömässä työpaikkaruokalassa, varsinkin kun lounassetelit vielä tukevat tätä asiaa.

Itse otan poikkeuksetta aina omat eväät mukaan töihin. Yleensä ne ovat tähteitä edellisten päivien ruoista, joita olen perheelleni valmistanut. Ruokailtuamme pakkaan ylimääräiseksi jääneen ruoan rasioihin, jotka voin napata aamulla jääkaapista mukaani. Panen toiseen suljettavaan rasiaan tähteeksi jääneen salaatin ja toiseen pääruuan. Jääkaappiin laitan ne päällekkäin. Aamulla sujautan rasiat muovipussiin ja sitten laukkuun. Kätevää! Näin on hyvää kotiruokaa töissä saatavilla, ja hävikkiruokaa jää todella vähän. Pakastan myös usein tähteeksi jäänyttä ruokaa.

Olen tietenkin kokeillut kaupan valmisruokia, mutta joka kerta olen joutunut pettymään karvaasti. Proteiinimäärät noissa ruoissa ovat aivan liian pieniä. Itse en mitenkään pärjäisi päivääni valmisruokien varassa.

Kukin eläköön tavallaan. Ainakin minulle tulee hyvä mieli siitä, että yritän ainakin jollakin tavalla skarpata ja pitää huolta tästä pallosta, jolla elelemme. Siitä kuuluu vastuu ihan meille jokaiselle.

Anja Venäläinen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat