Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muutamalla maalipurkilla saisimme lisää pyöräteitä Helsinkiin

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingissä on katuja, joissa henkilöauto ja polkupyörä eivät mahdu kulkemaan vierekkäin. Näin on esimerkiksi Merimiehenkadulla Norssin kohdalla. Sitä ongelmaa lienee vaikea ratkaista.

Helsingissä on myös katuja, joissa jalankulkijoilla on ylileveä väylä, mutta polkupyöräilijöitä varten ei ole pyörätietä. Näin on esimerkiksi Topeliuksenkadulla Töölön kirjaston ja Töölön torin välisellä alueella. Siksi osa pyöräilijöistä käyttää jalankulkuväyliä pyörätienä. Tämä saattaa aiheuttaa liikenneraivoa. Muutamalla maalipurkilla saisimme lisää pyöräteitä Helsinkiin ja vähentäisimme pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden välisiä konflikteja.

Töölönlahden ympäri kiertävä pyörätie katkeaa pohjoispäässä Oopperan kohdalla. Se jatkuu ylen kapeana kaksisuuntaisena pyörätienä vilkkaan ajoradan vieressä ja muodostaa pensasaidan näköesteen vuoksi vaarallisen kaarteen entisten Eläintarhan ajojen ”kuolemankurvin” läheisyydessä.

Rakennustöiden vuoksi Töölönlahden asfaltoimaton pohjoiskaarre on nyt annettu myös pyöräilijöiden käyttöön. Siellä näyttää säilyvän sopu jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kesken. Toivottavasti tästä järjestelystä tulee pysyvä.

Veikko Tarvainen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat