Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Minut irtisanottiin heti äitiysvapaalta palattuani – työni ei kadonnut, mutta sen sai sijaiseni

Äitiysvapaalle jääminen on riski naisen urakehitykselle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Joustamaton ja äitejä pitkiin perhevapaisiin ajava järjestelmä tulisi uudistaa, totesi muun muassa kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok) mieli piteessään (HS 26.8.). Ongelmana on myös, ettei vanhempainvapaalta palaavan paluusuoja usein toteudu lain tarkoittamalla tavalla.

Varsinkin yt-neuvottelutilanteessa töihin palaavan vanhemman – edelleen useimmiten äidin – asema on erityisen turvaton ja käytännössä heikompi kuin sijaisen. Irtisanomisuhka kun ei kohdistu määräaikaisella sopimuksella työskentelevään sijaiseen.

Palatessani runsaan vuoden mittaiselta äitiysvapaalta käynnissä olivat yt-neuvottelut. Jouduin lähtemään heti, koska tehtäväni oli jaettu pois. Virallisesti työni loppuivat, koska organisaatiossani ei ollut minulle tehtäviä.

Itse työt eivät kuitenkaan kadonneet. Niitä vain teki sijaiseni, pitkälle tulevaisuuteen jatketulla määräaikaisella sopimuksella ja mahdollisesti hieman pienemmällä palkalla. Lain mukaan minut olisi pitänyt päästää takaisin vanhoihin tehtäviini tai ainakin sijoittaa uusiin.

Esikoiseni varhaislapsuuden tuhlasin olemalla ylitöissä, usein ilman omaa tahtoani ja täysin esimieheni sanelemana. Kiitos mieheni, en ollut yhtään päivää poissa lapsen sairasteluiden vuoksi.

Silti työpanokseni ei riittänytkään, kun palasin töihin toiselta äitiysvapaaltani. Kannan nimittäin otsassani äidin leimaa kuin punaista kirjainta.

Olin monen muun suomalaisnaisen tavoin kiitollinen yhteiskunnan tarjoamasta mahdollisuudesta pitkään äitiyslomaan. Olisipa joku rikkonut vauvakuplani ja kertonut, että käytäntö on toinen.

Äitiysvapaalle jääminen on hyvinkin todellinen riski naisen urakehitykselle. Etenkin taloudellisesti vaikeina aikoina jokaisen äitiysvapaalle jäävän naisen tulisi realistisesti miettiä sitä vaihtoehtoa, ettei työpaikka odotakaan vapailta palaavaa.

Äitiysvapaalta kortistoon

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat