Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtavat leikkaukset aiheuttavat lamaannusta yliopistossa

Leikkaukset viivästyttävät opintojen etenemistä, vaikuttavat opiskelijoiden hyvinvointiin ja lisäävät tarvetta sosiaaliturvaan tukeutumiselle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Minna Nieminen kysyi mielipidesivulla (HS 8.9.), onko Helsingin yliopisto hylännyt opiskelijansa. Hän kritisoi yliopiston irtisanomisia.

Opiskelijana minusta tuntuu siltä, että keskustelussa unohdetaan aiheen perimmäinen syy, eli järkyttävät ja massiiviset yliopistoomme kohdistuneet leikkaukset, jotka aiheuttivat valtaisat irtisanomiset.

Säästöt ja henkilövähennykset ovat osuneet hurjimmalla kädellä juuri Niemisen mainitsemaan hallintoon.

Opiskelijalle tämä tarkoittaa sitä, ettei neuvontaa saa, opinnot eivät kirjaudu rekisteriin, opintoja ei voi suunnitella, koska tarjontaa ei ole, tutkintojen saaminen viivästyy ja jatkuva epävarmuus ja huoli vaivaavat arkea.

Viivästykset opintojen rekisteröinnissä voivat vaikuttaa myös opiskelijan toimentuloon, sillä Kela tarkistaa opintopistekertymät syyskuussa ja perii opintotuen takaisin, mikäli opinnot eivät ole ”edenneet tarpeeksi” – eli jopa silloin, kun opintopisteet opiskelijasta riippumattomista syistä eivät ole kirjautuneet järjestelmään. Tilanne on opiskelijan silmin absurdin epävarma.

On ironista, että valtaisat leikkaukset ovat kohdistuneet maamme johtavaan yliopistoon, josta valmistuu vuosittain tuhansia huippuosaajia monipuolisesti erilaisiin tehtäviin yhteiskunnan eri tasoille. Nämä leikkaukset ainoastaan viivästyttävät opintojen etenemistä, vaikuttavat opiskelijoiden hyvinvointiin ja lisäävät tarvetta turvautua sosiaaliturvaan. Leikkausten aikaansaama lamaannuksen tila on käsinkosketeltavan kauhea.

Näiden säästöjen aiheuttamia todellisia kustannuksia nykyinen opiskeleva sukupolvi maksaa vielä pitkään.

Maria Loima

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsen

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat