Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rinne valikoi ulkopolitiikan faktoja

Kun tosiasiat ja tutkimukset eivät kohtaa demareiden toiveita, sen pahempi tosiasioille.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kritisoi (HS Vieraskynä 8.9.) Ulkopoliittisen instituutin tuoretta Venäjä-raporttia. Rinteen mukaan raportti jää mielipidetasolle ja käsittelee Venäjää irrallaan muusta maailmasta. Samalla Rinne tulee kyseenalaistaneeksi tutkijoiden asiantuntemuksen ja riippumattomuuden. Rinteen mukaan ”selvitys antaa kovin vähän aineksia Venäjän toiminnan ymmärtämiseen”.

Ulkopoliittisen instituutin raporttia on laajalti kiitelty sen hyvästä analyysistä ja rehellisestä kielestä. Se jatkoi samaa linjaa kuin aiemmin tänä vuonna julkaistu riippumaton Nato-arvio ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko. Yhdessä nämä raportit ovat tuoneet tärkeää tietoa Suomen muuttuneesta turvallisuusympäristöstä ja tuulettaneet suomettunutta ilmapiiriämme.

Demareiden tosiasiakriittisyys ei näytä rajoittuvan vain ulko- ja turvallisuuspolitiikan puolelle.

Vuonna 2011 hallitusohjelman talouspolitiikka viritettiin Sdp:n tahdosta ennusteita paremman talouskasvun varaan. Asiantuntijakriittisyys maksoi Suomelle miljardeja euroja. Tuoreempi esimerkki on Sdp:n entisen kansanedustajan Kimmo Kiljusen johdolla ajettu työeläkeindeksin muuttamiseen tähtäävä kansalaisaloite. Kaikki asiantuntijat ovat kärsivällisesti selittäneet, että aloitteessa ehdotetulla indeksimuutoksella eläkerahastot tyhjenevät tai vaihtoehtoisesti maksut joudutaan korottamaan sietämättömiksi. Tähän Kiljusen vastaus on ollut, että eläkerahastojen tuottoarvioita pitää korottaa.

Rinne toteaa tekstissä, ettei ole ”suomalaisten asia päättää, tuovatko saksalaiset kaasunsa Venäjältä Itämeren vai Ukrainan kautta”. Tämä ei pidä paikkaansa. Suomi on EU:n jäsenenä sitoutunut energiaunioniin, jonka yhtenä tarkoituksena on vähentää riippuvuutta tietyistä polttoaineista, energiantoimittajista ja toimitusreiteistä.

Kun tosiasiat ja tutkimukset eivät kohtaa demareiden toiveita, sen pahempi tosiasioille. Ei Erkki Tuomioja (sd) ollut aivan väärässä arvostellessaan Sdp:tä unelmahötöstä.

Elina Lepomäki

kansanedustaja (kok)

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat