Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirkon tehtävä ei ole etsiä kompromissia

Esivallan pätevyys julistaa avioliitto lailliseksi on pysyvästi sidoksissa Jumalan asettamaan luonnonjärjestykseen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Keskustelu avioliittolaista on nyt vilkastunut. Piispainkokous on antanut lausuntonsa ja eduskunta saanut käsiteltäväkseen kansalaisaloitteen, joka tähtää sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseen.

Avioliiton suosio Euroopassa on hiipunut (HS Ulkomaat 7.9.). Siksi ajankohta on sopiva keskustelulle avioliitosta.

Pappi Pekka Elonheimo (HS Mielipide 10.9.) vetosi luterilaisen kirkon tunnustukseen ja väitti, että Martti Luther olisi jättänyt avioliiton ehtojen määrittelyn yhteiskunnalle. Tällainen väite sivuuttaa monia keskeisiä uskonpuhdistajan näkemyksiä.

Kun Luther kutsui avioliittoa ”maalliseksi asiaksi” hän tarkoitti ennen muuta sitä, ettei naimisiin meneminen tai naimattomuus ole erottava tekijä pelastuksen kannalta. Avioliiton luokitteleminen maallisen hallinnon piiriin ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sillä olisi tekemistä Jumalan kanssa.

Esivallan pätevyys julistaa avioliitto lailliseksi on pysyvästi sidoksissa Jumalan asettamaan luonnonjärjestykseen. Siihen ei sisälly valtuutusta muuttaa tai manipuloida annettua.

Monen ihmisen korviin kuulostaa loukkaavalta, jos heidän itse valitsemansa elämäntavan todetaan olevan väärä Jumalan edessä. Siksi on tärkeää selvittää, mitä Raamatussa puhutaan avioliitosta, miehen ja naisen välisestä suhteesta.

Syvällisessä luomiskertomuksessa todetaan, etteivät Aatami ja Eeva tyytyneet vain nauttimaan Jumalan luomistyön rikkauksista. He halusivat itse olla Jumalan kaltaisia ja päättää itse siitä, mikä on oikein ja väärin. He eivät hyväksyneet, että joku ratkaisisi asian heitä ylemmällä tasolla.

Joka tänä päivänä luulee, että hänellä yksin on oikeus valita sellainen seksuaalisen elämän muoto, jota hän pitää itselleen sopivana, ajattelee ja toimii vastaavalla tavalla.

Nykyisin tunnemme monia sellaisia virheratkaisuja, joita ihmiskunta on tehnyt. Vain Jumalan viisaus ja rakkaus pitää sisällään sen, mikä on hyväksi ihmiselle.

Jos valtio lähtee kulkemaan eri suuntaan, kirkon tehtävä tuskin on etsiä kompromissia. Ei kirkkokaan kysele poliittiselta vallalta neuvoa siihen, millaisia suhteita se siunaa.

Pertti Sistonen

teologian lisensiaatti

Vihti

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat