Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi minun pitäisi tehdä hoitotahto?

Hyvän hoidon pitäisi olla itsestäänselvyys.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mielipidesivuilla on puhuttu paljon hoitotahdon laatimisesta. Moni lääkäri on suositellut hoitotahdon tekemistä, samoin kuin Tehy ja Valvira. Jopa Omakanta-potilasarkistoon on mahdollista kirjata hoitotahto.

68-vuotiaana lähestyn rajapyykkiä, jossa miettii elämän päättymistä. Tai ainakin todennäköisyyttä jonkinlaisiin vakaviin sairauksiin.

Olen hämilläni tästä hoitotahtokeskustelusta. Olen elämäni aikana ymmärtänyt saamani lääkärikonsultoinnit siten, että lääkärit pyrkivät parhaaseen mahdolliseen hoitoon. Olen luottanut, uskonut ja parantunut saamani erinomaisen hoidon avulla. Missään vaiheessa en ole kyseenalaistanut sairaanhoidon ammattilaisten ammattitaitoa. Kuten en myöskään käyttämieni kirvesmiesten, putkimiesten tai muiden ammattilaisten taitoja.

Lääkäri en ole, sairaanhoitajaksi en tule, olen siis tuleva potilas.

Nyt terveydenhoidon ammattilaiset kehottavat minua oikein allekirjoituksella vahvistamaan hoitotahtoni. Hoitotahtonihan on yksinkertaisesti sanottuna: ”Haluan hyvää hoitoa. Myöskin silloin, jos olen vakavasti sairas. En ole lääkäri, joten hoitakaa minua. Luotan teihin kuten ennenkin.”

Miksi minun nyt erikseen pitää vahvistaa kirjallisesti tämä hyvän hoidon itsestäänselvyys? En saata uskoa, että jos jätän tahtoni kirjallisesti ilmoittamatta, saan huonoa hoitoa. Jos näin kuitenkin on, ehdottaisin Valviran johtavalle lääkärille pientä ohjeistusta kentälle sekä valvontakäyntejä. Tilannehan on silloin katastrofaalinen.

Eero Kaaja

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat