Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palkkatukijärjestelmää käytetään yrityksissä väärin

Tilalleni haettiin uusi palkkatuen avulla työllistettävä henkilö, kirjoittaa nimimerkki Palkkatukensa käyttänyt.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen alemman korkeakoulututkinnon (amk) suorittanut työtön työnhakija. Valmistumiseni (2013) jälkeen olen jäänyt kolme kertaa työttömäksi.

Ammattikorkeakoulusta valmistuessani olin 24-vuotias ja oikeutettu Sanssi-korttiin, jonka tarkoituksena on edistää nuoren työnhakijan työllistymistä. Sanssi-kortilla yritys saa tukea nuoren palkkaamiseen enintään kymmenen kuukauden ajaksi. Ideaalitilanteessa palkkatuen päättymisen jälkeen yritys jatkaa henkilön työsuhdetta.

Vuoden kuluttua valmistumisesta pääsin Sanssi-tuen avulla töihin. Työpaikassani minut otettiin lämpimästi vastaan, pääsin hyödyntämään koulutustaustaani ja samalla opin valtavasti uusia taitoja. Sovin porukkaan hyvin ja työpanostani arvostettiin. Työsuhteeni kesti 12 kuukautta, eli kaksi kuukautta yli palkkatukiajan.

Sitten yrityksessä tehtiin päätös, että tilalleni haetaan uusi palkkatuen avulla työllistettävä henkilö. Tehtävänimikkeen pienellä muuttamisella yritykselle myönnettiin te-keskuksesta uusi palkkatuki, vaikkei omaa työsuhdettani enää jatkettu.

Palkkatuen myöntämisen ehdoissa mainitaan muun muassa näin: ”Palkkatukea voidaan myöntää, jos työnantaja ennen palkkatukihakemuksen tekemistä on tarjonnut työsopimuslain mukaisesti työtä työntekijöilleen, jotka on irtisanottu tai lomautettu taloudellisista tai tuotannollisista syistä sekä työntekijöilleen, jotka tekevät osa-aikatyötä.”

Vuoden työsuhteesta minulle jäi käteen arvokasta työkokemusta ja hyviä kontakteja, joista on ollut hyötyä sen jälkeen kun työsuhteeni kesällä 2015 päättyi. Olen kiitollinen siitä, että olin oikeutettu palkkatukeen ja että löysin yrityksen, joka halusi palkata minut sen avulla.

Systeemin tietoinen väärinkäyttö ei kuitenkaan palvele työntekijää eikä työmarkkinoita. Työsuhteen päättymisen jälkeen löysin työpaikkailmoituksen, johon haettiin Sanssi-korttiin oikeutettua henkilöä, mutta te-keskuksesta ilmoitettiin, etten ole tähän tukeen uudelleen oikeutettu. Siis siinä missä minä olen oman mahdollisuuteni tähän tukeen jo käyttänyt, minut palkanneelle yritykselle se kuitenkin myönnettiin uudestaan.

Palkkatukensa käyttänyt

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat