Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viha ei tätä maata pelasta

Ennakkoluuloista ja peloista on keskusteltava jo ennen kuin ne muuttuvat vihaksi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kulttuurisivuilla (HS 10.9.) kirjailija Jari Tervo tilitti tuntojaan rasismista. Viha ulkomaalaisia ja erinäköisiä kohtaan on saanut otteen monesta sellaisestakin ihmisestä, joka ei tunnista itseään rasistiksi. Vihalla ei tätä kansaa pelasteta ja maata rakenneta – siitä on esimerkkejä meidän omassa historiassamme. Ei kansalaissota meidän maatamme nostanut köyhyydestä, vaan sen tekivät koulutus, ahkera työnteko ja myös ulkomailta tulleet osaajat.

Suomalaiset ovat jo nyt ja yhä enemmän tulevaisuudessa muutakin kun pellavahiuksisia ja vaaleita, Elovena-tyttöä muistuttavia ihmisiä. Monet täällä syntyneet ja suomalaiseksi itsensä tuntevat kohtaavat ennakkoluuloja vain siksi, etteivät sovi tähän kuvaan.

Minulla on tänne muuttaneita ystäviä, valkoisia ja mustia, ja monia huolestuttaa vihan ilmapiiri, jossa heidän lapsensa joutuvat elämään. Minä vaarina olen huolissani oman lapsenlapseni puolesta. Hän ei myöskään mahdu stereotyyppiseen kuvaan suomalaisesta. On vaikeaa ymmärtää, että muita vihaamalla jokin asia muuttuu.

Haluan olla se, joka yhdistää kansaa, en se, joka hajottaa ja saa meidät kyräilemään toisiamme vastaan. Ennakkoluuloista ja peloista on keskusteltava jo ennen kuin ne muuttuvat vihaksi. Me vaarit voimme olla rakentava voima vihaa vastaan.

Vesa Kukkamaa

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat