Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vähemmistöön kuuluminen ei ole aina oma valinta

Nykymaailmassa on riittävästi tietoa ja sivistystä, jotta vähemmistöjen sortaminen ja erottelu voidaan kertakaikkisesti ja lopullisesti lopettaa, myös kirkon piirissä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Haluaisimme tuoda maallikoiden näkökulman mielipidesivuilla käytyyn keskusteluun evankelis-luterilaisen kirkon ja tasa-arvoisen avioliittolain suhteesta. Viimeksi asiaa käsittelivät mielipidekirjoituksissaan (HS 11.9.) pastori, teologian tohtori Petri Hiltunen ja teologian lisensiaatti Pertti Sistonen.

Olemme tavallisia mutta vasenkätisiä veronmaksajia. Vasenkätisyys on erilaisuus, joka on noin 10 prosentilla ihmisistä. Tätä ominaisuutta on ihmisen historiassa yritetty kieltää ja vasenkätisiä kouluttaa oikeakätisiksi, koska se oli uskomuksen mukaan normaalia.

Tiede on tuonut paljon tietoa niistä ajoista, kun Raamattu on ihmisten kynillä kirjoitettu. Tiede on korjannut senkin harhan, että vasenkätisyys olisi ihmisen epänormaali tai itse päättämä ominaisuus, joka on kitkettävä pois. Onko nykyinen kirkkomme kieltänyt vasenkätisyyden tai sen, että maapallo on muodoltaan enemmän pyöreä kuin litteä?

Nyt jotkut korkeasti koulutetut kirkon edustajat ovat kieltämässä ihmisyydestä tieteen todistamia asioita. Ihminen ei itse valitse seksuaalista suuntautumistaan tai sukupuoli-identiteettiään.

Vähemmistöön kuuluneet ovat olleet maailmanhistoriassa yksi eniten sortoa kärsineistä ihmisryhmistä. Nykymaailmassa on riittävästi tietoa ja sivistystä, jotta tämä sortaminen ja erottelu voidaan kertakaikkisesti ja lopullisesti lopettaa, myös kirkon piirissä – sanoi Raamattu näistä asioista mitä tahansa.

Kirkon yhteisöön kuuluminen on muodostumassa erittäin vaikeaksi. Osa kirkon edustajista haluaa tukeutua Raamattuun sen sanatarkassa opetuksessa.

Haluamme, että kirkko toimii ihmiskeskeisesti Raamatun lähimmäisenrakkauden, armon ja lohdun lähettiläänä eikä yksilöiden ominaisuuksia ja tasavertaisia oikeuksia tuomitsevana tahona. Jos nykykirkko on tässä mahdottoman tehtävän edessä, me yksilöinä joudumme etsimään uuden yhteisön, joka näitä tehtäviä hoitaa.

Ennakoimme kirkon hajaantumista, jos ihmiset oikeasti alkavat pohtia arvojaan ja tekevät niiden mukaisia valintoja.

Olemme tahtomattamme vasenkätisiksi sekä naisen ja miehen identiteeteillä varustetuiksi heteroseksuaaleiksi syntyneet.

Maija ja Sami Kokkomäki

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat