Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Digitalisaation hyötyihin on syytä tarttua koulussakin

Digitalisaation vaikutukset ovat oleellinen osa lastemme tulevaisuutta – halusimme sitä tai emme.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Antti Saari ja Janne Säntti varoittivat digitalisoimasta kouluja väkisin (HS Vieraskynä 7.9.). Kirjoittajat maalasivat kuvan koulumaailmasta, jonne tieto- ja viestintätekniikka tunkeutuu pakottavasti kasvottomien hallintohenkilöiden kaatamana. Huoli koulujen pakonomaisesta digitalisaatiosta on aiheeton.

Opettajien työtä viime kädessä ohjaavan uuden opetussuunnitelman tavoite on laaja yleissivistys. Sen saavuttamiseksi on useita keinoja, jotka pohjaavat viimeisimpään tutkimustietoon.

Perusopetuksen arvopohjaan tutustuminen herkistää kyynisenkin lukijan. Ihmisyys, sivistys, demokratia, kulttuurinen rikkaus ja kestävä kehitys saavat huomiota. Lapsistamme kasvaa empaattisia, yhteistyökykyisiä ja oppimishaluisia tulevaisuuden taitajia, vaikka vain osa tavoitteista saavutettaisiin.

Opetussuunnitelma tuo esille myös tarpeen tieto- ja viestintätekniselle osaamiselle. Tämä on luonnollista, sillä suunnitelma linjaa opetusta tulevaksi vuosikymmeneksi. Paras aika tarttua haasteisiin oli eilen, toiseksi paras hetki on nyt. Digitalisaation vaikutukset ovat oleellinen osa lastemme tulevaisuutta – halusimme sitä tai emme.

Miika Sjöman

opettaja, Turku

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat