Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Resurssien tasajako vähentäisi globaaleja ongelmia

Kun korkeata osaamis- ja koulutustasoa vaativat ammatit ovat korvattavissa koneilla, politiikan olisi vastuutonta olla ottamatta resurssien tasajakotarvetta huomioon.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pääkirjoituksessa (HS 12.9.) pohdittiin, miten kehitys kannattaa ottaa vakavasti tulevaisuuden talouspolitiikkaa suunniteltaessa ja kuinka professori Erik Brynjolfssonin mukaan politiikan päättäjien on osattava katsoa kauas ja mietittävä, miten tekniikan kehityksestä syntyvä hyvä jaetaan tasaisesti.

Tuon pohdinnan tuloksen soisi olevan jokin malli, jossa jakamisen periaate toteutuisi laaja-alaisesti kansakuntien välillä ja niiden sisällä. Jakamalla ihmiskunnan käytettävissä olevat resurssit tasaisesti eri kansakuntien kesken olisi mahdollista päästä eroon monista ongelmista – esimerkiksi pakolaisuudesta, nälänhädästä ja terrorismista. Sillä onhan niin, että jos elinolot ja lähtökohdat onnellisuuden tavoittelulle ovat kaikkialla yhtäläiset, ei ole tarvetta hakea onneaan muualta.

Suomessa ja muualla tulee ottaa huomioon Brynjolfssonin kehotus, sillä jo nyt tekoälyn omaavat tietokoneet alkavat sivuuttaa älyammatteja kuten juristeja kyvyllään perata laajoja oikeustapausmassoja oikeudenkäyntejä varten ja siten perustella puolustusstrategioita ihmisjuristeja paremmin.

Kun korkeaa osaamis- ja koulutustasoa vaativat ammatit ovat korvattavissa koneilla, politiikan olisi vastuutonta olla ottamatta resurssien tasajakotarvetta huomioon. Vanhat jakomallit eivät toimi huomisessa, kun ne eivät näköjään toimi enää tänäänkään.

Saku Mättö

oikeustieteen maisteri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat