Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tietämätön pomo kuormittaa alaista usein liikaa

Vaihdetaan paikkoja hetkeksi ja katsotaan sitten, miten suhtautuminen muuttuu.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ura & työ -osiossa (HS 11.9.) nostettiin esiin jatkuvasti ajankohtainen aihe jutussa ”Pomo mopin varteen”. Esimiesten ja johtajien tietämättömyys alaisten todellisista töistä koskettaa Suomessakin jokaista työpaikkaa.

Johtamisen ja organisaatioiden emeritusprofessori Pauli Juuti osui jutussa asian ytimeen jokaisella mielipiteellään.

Luulo ei ole tiedon väärti. Vaihdetaan paikkoja hetkeksi ja katsotaan sitten, miten suhtautuminen muuttuu.

Vuosia sitten luin lehdestä, kuinka betoniraudoittajaisä oli jäänyt kotiin hoitamaan pientä lasta. Hän totesi, ettei ole koskaan ollut niin väsynyt työpäivän jälkeen kuin ”vain” kotona ollessaan.

Kansanedustajilla oli pieni aiheeseen liittyvä tempaus muutama vuosi sitten. Työvuoro sairaalan kroonikko-osastolla imi mehut isokokoisesta kansanedustajasta.

Jos esimiehet ja johtajat tietäisivät paremmin, mitä alaisten töihin konkreettisesti kuuluu, kaikilla kulkisi paremmin töissä. On niin tavattoman helppoa sanoa ylhäältä päin, että tee tuo tehtävä vielä tai tämä tehtävä lisätään sinulle – varsinkin kun alainen voi jo tehdä viittä työtä samanaikaisesti, jatkuvasti keskeytettynä. Ei todellakaan ole sama, hoitaako kahden osaston vai neljän osaston tehtäviä.

Ja sitten joskus siellä ”Mikä-Mikä-Maassa” esimiehet ja alaiset voisivat todeta ansaittuna vapaapäivänä yhteen ääneen espanjalaisen sananlaskun mukaan: ”Kuinka ihanaa on olla jouten ja levätä sen päälle.”

Sirpa Mulari

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat