Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikenteen tarkastusmaksu kannattaisi porrastaa

Tunnollisinkin kausikortin käyttäjä saattaa helposti unohtaa uusia kauden, kun lippua ei tarvitse näyttää.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kaupunkisivuilla (HS 12.9.) kirjoitettiin Helsingin seudun liikenteen HSL:n suunnitelmista korottaa joukkoliikenteen tarkastusmaksu 80 eurosta 100 euroon. Helsingissä poliittiset päättäjät eivät ole asiasta innostuneet: maksua pidetään suurena etenkin verrattuna pysäköintivirhemaksuun.

Sadan euron tarkastusmaksu onkin suuri, varsinkin jos maksun saa inhimillisen unohduksen vuoksi. Toisin kuin monissa muissa suurkaupungeissa, Helsingissä on sekä metrossa että ratikoissa avoin rahastusjärjestelmä. Tunnollisinkin kausikortin käyttäjä saattaa helposti unohtaa uusia kauden, kun lippua ei tarvitse näyttää.

Helsingissä tutkittiin taannoin mahdollisuuksia ottaa metroihin käyttöön muun muassa Tukholmasta ja New Yorkista tutut portit. Sitä ei kuitenkaan pidetty taloudellisesti järkevänä, vaikka muun muassa turvallisuusseikat tätä puoltaisivat.

Euroopasta löytyy myös tarkastusmaksun käyttöön hyviä käytäntöjä. Esimerkiksi Brysselissä tarkastusmaksu on porrastettu: vuoden ensimmäinen maksu on vielä maltillinen, mutta siitä seuraavat aina reippaasti korotettuja. Tämä käytäntö kannattaisi ottaa meilläkin käyttöön, ja HSL:n tulisi ajaa sen edellyttämiä lainmuutoksia.

Laura Rissanen

kaupunginhallituksen jäsen,

kaupunginvaltuutettu (kok)

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat