Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tarvitsemmeko nykyisenkaltaista kirkkoa?

On outoa, jos demokratia joutuu väistymään vain siksi, että joku tulkitsee noin 1 700 vuotta sitten kirjoitettuja pyhiä tekstejä haluamallaan tavalla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pastori Petri Hiltunen ja teologian lisensiaatti Pertti Sistonen ottivat kirjoituksissaan kantaa (HS Mielipide 11.9.) tasa-arvoiseen avioliittoon. Hiltunen antoi ymmärtää, että kirkon oikeusnormit voivat hyvinkin poiketa demokraattisen yhteiskunnan yhdessä päättämistä hyväksytyistä ja suotavista asioista.

Sistonen taas totesi, että jokaisen henkilökohtainen valinta seksuaalisuutensa suhteen on linjassa Aatamin ja Eevan syntiinlankeemukseen – kuvitelmaan siitä, että oma tuntemus omasta seksuaalisuudesta olisi jotenkin oikeampi kuin ylhäältä annettu.

Tämänkaltaiset julkilausumat väistämättä pelottavat ja saavat pohtimaan, vieläkö tarvitsemme valtionkirkkoa. On outoa, jos demokratia joutuu väistymään vain siksi, että joku tulkitsee noin 1 700 vuotta sitten kirjoitettuja pyhiä tekstejä haluamallaan tavalla.

Yhteiskunta on tarkoitettu jäseniään varten: ihmiset ovat eläneet ilmankin valtiota, mutta ilman ihmisiä valtiota on vaikea muodostaa. On siksi luontevaa, että valtion säännöstö palvelisi sen jäseniä.

Tuomas Peurakoski

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat