Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tasa-arvokeskustelun soisi nousevan toilettitasolta

Lauri Malkavaara asetti kirjoituksessaan Feministisestä puolueesta käytävän keskustelun kontekstiin, jossa koko puoluetta ei tavallaan tarvitse ottaa vakavasti.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Lauri Malkavaaran kirjoitus ”Tasa-arvoa toiletissa” (HS Merkintöjä 12.9.) pysäytti, mutta ei valitettavasti toivotulla tavalla. Kirjoituksen aiheena näytti aluksi olevan Feministinen puolue, mutta hyvin nopeasti siirryttiin ”viime sotiin” ja ”vessanpöntönkansiin”.

Tämä toki ei ole uutta feminististen asioiden kanssa tekemisissä oleville ihmisille. Ne vessanpöntönkannet kummittelevat hyvin usein järkeväksi aiotun ja feminismiä käsittelevän keskustelun taustalla.

Useat Feministisen puolueen edustajat tai julkisuudessa tunnetut feministit ovat aktiivisesti ottaneet kantaa yksinomaan miehiä koskevan asevelvollisuuden poistamiseksi. Feminismi pyrkii nimenomaan purkamaan syrjiviä rakenteita syrjinnän kohteen sukupuolesta riippumatta.

Feminismi ei siten aja todellakaan naisten etua miesten kustannuksella vaan tavoittelee tasa-arvoista yhteiskuntaa, jossa minkäänlaisen syrjinnän perusteena ei ole esimerkiksi sukupuoli, ikä, seksuaalinen suuntautuminen, vamma, katsomus, kulttuuri, ihonväri tai yhteiskunnallinen asema.

Kirjoituksessaan Malkavaara asetti Feministisestä puolueesta käytävän keskustelun kontekstiin, jossa koko puoluetta ei tavallaan tarvitse ottaa vakavasti. Naisten euron vertaaminen sodissa kuolleisiin ihmisiin oli halpamainen veto.

Vessanpöntönkannet, no, ne ovat vessanpöntönkansia eivätkä todellakaan mikään feministinen agenda.

Infantilisoiva ote puoluekentässä tapahtuviin muutoksiin ja uusien puolueiden esiinmarssiin ei ole millään mittakaavalla järkevää kritiikkiä tai edes kunnollinen keskustelunaloitus. Jos kirjoittaja on todella huolissaan Feministisen puolueen agendasta, huomattavasti hedelmällisempää olisi esittää perusteltuja kysymyksiä, jotka pohjaavat kunnolliseen taustatyöhön.

Anna Haapalainen

väitöskirjatutkija, uskontotiede

Turun yliopisto

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat