Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asunnottomuutta ei ratkaista konteilla

Tilapäisiksi tarkoitetuilla ratkaisuilla asunnottomuuden vähentämiseksi on kiusallinen taipumus jäädä pysyviksi. Konttiasunnoissa piilee vaara tietyn ihmisryhmän leimaamisesta asunnottomiksi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Perussuomalaisten Helena Kantola ehdottaa Helsingin asunnottomien majoittamiseen kontteja (HS Kaupunki 12.9.). Suomessa ja muualla Euroopassa on toteutettu onnistuneita konttiasumisen kokeiluja, mutta asunnottomien tilanteeseen kontit ovat huono ratkaisu, sillä ne ovat luonteeltaan aina jossain määrin tilapäisiä eivätkä yhdelle asukasryhmälle suunnattuina edistä asukkaiden sosiaalista integraatiota.

Suomi on viime vuosina ollut ainoa Euroopan maa, jossa asunnottomuus on vähentynyt. Se on seurausta valtion, kuntien ja järjestöjen yhteistyönä toteutetusta strategiasta, joka on perustunut normaaleihin, pysyviin asumisratkaisuihin tilapäisten asuntolatyyppisten ratkaisujen sijasta.

Tilapäisiksi tarkoitetuilla ratkaisuilla asunnottomuuden vähentämiseksi on kiusallinen taipumus jäädä pysyviksi. Kun Helsingin kaupunki 1980-luvun puolivälissä rakennutti tilapäisen asuntolan Sahaajankadulle, tilapäisyys kesti lopulta yli kaksikymmentä vuotta.

Asunto ensin -periaatteen keskeinen ajatus on ihmisen perusoikeus pysyvään omaan kotiin. Turvallinen ja kohtuuhintainen asuminen on edellytys ihmisen hyvinvoinnille ja sosiaalisen integraation toteutumiselle. Tutkimusten mukaan se on myös taloudellisesti järkevää. Konttiasunnoissa piilee vaara tietyn ihmisryhmän leimaamisesta asunnottomiksi. Asunnottomat eivät ole mikään yhtenäinen joukko, vaan asunnottomuus voi kohdata hyvin erilaisia ihmisiä.

Asunnottomien tilanteeseen kontit ovat hyvä ratkaisu silloin, kun ne ovat varteenotettava asumismuoto kenelle tahansa helsinkiläiselle. Siihen saakka Helsinkiin tulisi rakentaa ennen kaikkea kohtuuhintaista, turvallista ja ihmisarvoista vuokra-asumista kaikille. Sen aikaansaaminen jos mikä on kiinni ennen kaikkea poliittisesta tahdosta.

Juha Kaakinen

toimitusjohtaja, Y-Säätiö

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat