Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kumpi voitti vaaliväittelyn? Trumpista kirjan kirjoittanut Saska Saarikoski vastaa suorassa lähetyksessä klo 10
  • Kumpi voitti vaaliväittelyn? Trumpista kirjan kirjoittanut Saska Saarikoski vastaa suorassa lähetyksessä klo 10

Liikuntapalveluissa ylipainoisia ei ole huomioitu riittävästi

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nimimerkki Yksi ujo ylipainoinen kirjoitti (HS.fi/mielipide 12.9.), että ylipainoisten naisten on vaikeaa osallistua normaalipainoisten naisten kanssa samoille ryhmäliikuntatunneille ja kuntosaliharjoitteluihin. Esteet iskevät kirjoittajan mukaan vasten kasvoja jo urheiluvaateliikkeissä, joista usein ei löydy L-kokoa isompia vaatteita.

Kirjoittajan mielestä suurikokoisille tulisi tarjota erillisiä palveluita, jotta kynnys lähteä liikkumaan olisi matalampi. Liikuntapalveluiden tuottamisessa lähdetään harvoin liikkeelle siitä, millaisia ryhmiä toiminta luontaisesti vetää puoleensa tai sulkee pois. Kun palvelu on vakiintunut, pohditaan myös uusien kohderyhmien saamista mukaan toimintaan.

Kirjoittaja ei ole mielipiteensä kanssa ”timmien selfiemimmien” keskellä yksin. Tuoreen tutkimuksen mukaan Suomessa ylipainoisia on yli puolet väestöstä. Miksei tätä markkinarakoa ole hyödynnetty tehokkaammin liikuntapalveluissa? Toki kaikki eivät halua aloittaa liikuntaharrastusta, mutta jos sopivaa tarjontaa olisi enemmän, useampi ihminen lähtisi varmasti liikkeelle.

Marjukka Mattila

varapuheenjohtaja

Opiskelijoiden liikuntaliitto

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat