Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työnteko vahvemmin osaksi opintoja

Monessa yliopistossa opetus alkaa jo elokuun aikana ja jatkuu toukokuun lopulle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Yrjö Rajamäki kirjoitti Helsingin Sanomissa (Mielipide 12.9.) yliopistojen tehottomuudesta ja lukuvuoden lyhyydestä.

Rajamäen tiedot lukuvuoden pituudesta ovat harmillisesti vanhentuneita. Monessa yliopistossa opetus alkaa jo elokuun aikana ja jatkuu toukokuun lopulle.

Harhan tehottomuudesta luo helposti se, että esimerkiksi tenttiviikkojen aikana ei ole opetusta, jotta opiskelijat voivat keskittyä tentteihin. Tämän lisäksi kesäaikana järjestetään jo nyt opetusta, jota ollaan vieläpä lisäämässä hallitusohjelman mukaisesti.

Rajamäki viittasi myös siihen, että vain harva opiskelija voi hyödyntää osaamistaan kesäloma-ajan töissä. Tämä olisi kuitenkin mahdollista myös monilla muilla aloilla kuin tekniikassa tai lääketieteessä. Pitemmät lukuvuodet sen sijaan heikentäisivät merkittävästi mahdollisuutta tehdä kesälomalla mielekästä oman alan työtä. Tutkimustemme mukaan oman alan työ opiskeluaikana kuitenkin nopeuttaa vastavalmistuneiden työllistymistä ja takaa sen, että työllistytään heti koulutusta vastaaviin tehtäviin eikä esimerkiksi harjoittelijaksi.

On myös muistettava, että yliopiston opettajat ja tutkijat eivät lepäile niinä aikoina, kun opetusta ei ole. Tämä on juuri sitä aikaa, kun he voivat syventyä tutkimukseen, osallistua kansainvälisiin seminaareihin ja suunnitella tulevien lukukausien opetusta.

Samaa mieltä Rajamäen kanssa voi olla siitä, että nuoret ihmiset eivät tarvitse liian pitkiä keskeytyksiä. Opiskeluaikainen työnteko ja opinnot pitäisikin paremmin niveltää toisiinsa ja työssä opittu tunnustaa osaksi opintoja.

Jari Jokinen

yksikönjohtaja, koulutus- ja työvoimapolitiikka

Tekniikan akateemiset TEK

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat