Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Junien myöhästely pitkittää työpäiviäni

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kuljen junalla työmatkaa Lappeenrannan ja Kouvolan välillä. Erityisesti iltapäivällä ja illalla junat ovat alkusyksyn aikana myöhästelleet usein, ja myöhästymiset ovat olleet pitkiä. Esimerkiksi torstaina 8. syyskuuta kello 16.15 saapuvaksi määrätty juna tuli Lappeenrantaan tuntia myöhemmin. Useimmiten syynä on ollut jokin tekninen vika junassa tai vaihteistossa tai radan huono kunto.

Mieleeni tulee väkisinkin ajatus, että yksi merkittävä syy suuriin myöhästelyihin olisivat VR:n irtisanomiset. Esimerkiksi ratapihan työntekijöiden vähentäminen tarkoittaa sitä, että rataongelmia korjaamassa on vähemmän ihmisiä kuin ennen. Lipunmyyjien irtisanominen vaikkapa Kouvolassa merkitsee sitä, että matkustajat eivät saa kunnollista tietoa myöhästelyjen syystä. Myös konduktöörien irtisanominen vei VR:ltä paljon pätevää työvoimaa.

Junamatkat ovat Suomessa nyt melko halpoja, ja juna on miellyttävä tapa matkustaa. Mutta viidesti viikossa junaa käyttävänä haluaisin myös junien kulkevan aikataulussa. Tänä syksynä myöhästely on pidentänyt työpäiviäni liikaa.

Eija Kilkki

Lappeenranta

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat