Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merikonttikodissa asuu onnellinen pariskunta

Usein tuntuu edelleenkin siltä, että moni kotiimme tutustunut on ennen tuloaan muodostanut vankan ja horjumattoman käsityksen talosta, joka on kuin suoraan Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä -elokuvasta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Y-säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen kirjoitti (HS Mielipide 14.9.), ettei asunnottomuutta ratkaista konteilla. Mutta miksi ei ratkaista? Onko kyse muustakin kuin tietämättömyydestä ja asenteista?

Neljästä merikontista tehty, hartolalainen kesäasunto osallistui kesällä television Suomen kaunein koti -kilpailuun ja selvisi finaaliin. Viime vuonna HS kirjoitti Jessica Samista, joka asui Amsterdamissa konttialueella. My container is my castle – konttini on linnani, julisti teksti talon ulkoseinässä. Ainoaksi huonoksi puoleksi Sam kertoi sadoista opiskelijoista toisinaan lähtevän metelin.

Amsterdamissa asuukin konttikodeissa tuhansia erilaisia ihmisiä – paljon muitakin kuin opiskelijoita. Olemme käyneet ympäri maailmaa tutustumassa konteista tehtyihin asuntoihin: sekä luksusasuntoihin että köyhien koteihin.

Mekin asumme merikonteista tehdyssä kodissa, jonka esittelimme Hyvinkään asuntomessuilla vuonna 2013. Kuukauden aikana meillä kävi noin 70 000 ihmistä. Tervetuloa lukemaan esillä olleesta vieraskirjastamme heidän mielipiteitään.

Kun olemme kertoneet kodistamme, ihmiset ovat joskus katselleet meitä ihmetellen pää kallellaan. Rohkeimmat ovat kysyneet: ”Onko teillä siellä lainkaan ikkunoita?” Usein tuntuu edelleenkin siltä, että moni kotiimme tutustunut on ennen tuloaan muodostanut vankan ja horjumattoman käsityksen talosta, joka on kuin suoraan Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä -elokuvasta, kaatopaikan tai teollisuusalueen laidalta.

Vaikka kuva merikonttikodista meillä takkatulen loimutessa muuttuukin, ikävä kyllä vanhat käsitykset istuvat usein tiukassa.

Jorma Soini

sosiaalineuvos

Päivi Strandén

filosofian maisteri

Tuusula

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat