Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hoitajat tarvitsevat asialliset työolot

Julkiseen terveydenhoitoon ajautuvat vaikeimmassa tilanteessa olevat potilaat.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Lääkäri Riitta Korpisaari kirjoitti (HS Mielipide 14.9.) julkisesta sairaanhoidosta ja pitkästä odotuksesta päivystyksessä.

Suurimmaksi oudoksunnan aiheeksi kirjoituksessa nousi kuitenkin tyly ja epäasiallinen henkilökunta. Myös kommentoijat olivat sitä mieltä, että julkisella puolella hoitajat käyttäytyvät huonosti, pitävät rinkiä ja kahvittelevat eivätkä hoida potilaita: ei lämmintä, asiallista hoitoasennetta – niin kuin yksityisellä puolella.

Tämä on tietenkin itsessään ihan tyrmistyttävän väärin. Me kaikki ansaitsemme hyvää, inhimillistä ja asiallista hoitoa. Näin ei kuitenkaan ole. Silloin syyttävä sormi osoittaa herkästi hoitohenkilökuntaa.

Kauppatieteiden maisterina on tällöin pakko ihmetellä henkilökunnan työolosuhteita. Kysyn lukijoilta: Tarvitsetteko te itse töissänne taukoja asiakkaista ja työstä? Työssä kohtaamistanne kuormittavista tilanteista purkamista? Entä jos näihin ei anneta aikaa?

Minusta on jokseenkin selvää, että julkiseen terveydenhoitoon ajautuvat vaikeimmassa tilanteessa olevat asiakkaat: työttömät ja mielenterveysongelmien kanssa painivat. Näiden potilaiden ongelmat kuormittavat tällöin hoitajia paljon enemmän kuin yksityisen puolen hoitajia, joilla on ongelmien käsittelyyn enemmän aikaa ja työympäristön tukea, ehkä myös sosiaalinen verkosto ja kollega, jolta kysyä apua.

Kun muusta sosiaalisesta tuesta ja avusta leikataan, ongelmat eivät poistu vaan siirtyvät päivystykseen ja päivystyksen kautta muille potilaille.

Korpisaari kysyi myös, missä ovat empatia, inhimillisyys ja ihmisenä ihmiselle oleminen. Nämä ovat siellä, missä henkilökunnalle annetaan aikaa olla ihmisiä: pitää taukoja ja purkaa työssä kohtaamansa kuormitus eli yksityisellä puolella, jossa hoitajien palkkoja ei leikata tuottavuusloikkien nimissä.

Tunnen useita tunnollisia ja ystävällisiä julkisen puolen hoitajia, mutta säästöt eivät voi olla vaikuttamatta. Eikä kyse ole yhden illan hetkellisestä ailahduksesta vaan hallituksemme pitkän aikavälin linjasta.

Tuuli Kamppila

kauppatieteiden maisteri,

johtaminen ja organisaatio

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat