Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirurgi vastasi vihaisesti kysyttyäni aivoleikkaukseni onnistumisesta

Olin erittäin huonossa kunnossa liikuntakyvyttömänä ja monia vammoja saaneena sairaalan sängyssä ja näiden ihmisten armoilla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Radiologian erikoislääkäri Riitta Korpisaaren kokemus (HS Mielipide 14.9.) helsinkiläisessä sairaalassa saadusta kohtelusta kuulosti valitettavan tutulta. Minua on kohdeltu useimmiten hyvin ja asiallisesti, mutta se ei ole auttanut unohtamaan niitä kertoja, kun kohtelu oli julmaa ja epäasiallista.

Tällaista kohtelua sain kirurgilta helsinkiläisessä sairaalassa. Tilanteissa oli mukana muutakin hoitohenkilökuntaa, mutta he eivät reagoineet mitenkään, joten myös he toimivat silloin epäasiallisesti.

Oli kulunut viikko minulle tehdystä aivoleikkauksesta, kun tapasin minut leikanneen kirurgin ja ensimmäistä kertaa pääsin kysymään leikkauksen kulusta ja onnistumisesta. Pelokkaaseen kysymykseen ”saanko kysyä leikkauksesta” sain vihaisen vastauksen: ”Mitä haluat siitä tietää?” Rohkenin vielä jatkaa kysymällä: ”Saatiinko se pois?” Vihainen vastaus kuului: ”Ei sieltä voi mitään lusikalla ottaa.” Se oli järkyttävää ja pelottavaa.

Korpisaaren tapaan tunsin turvattomuutta ja arvottomuutta. Olin erittäin huonossa kunnossa liikuntakyvyttömänä ja monia vammoja saaneena sairaalan sängyssä ja näiden ihmisten armoilla.

Nyt kaksi vuotta jatkuneen kuntoutumiseni aikana edellä mainittu ja monet muut kokemukset ovat olleet usein mielessä, eivätkä suinkaan helpottamassa tätä pitkää ja raskasta prosessia. Jälkeenpäin olen tehnyt kyseiselle sairaalle muistutuksen saamastani kohtelusta. Sairaalalta saamani vastineen jälkeen olen tehnyt lisäselvityspyynnön hallintoylilääkärille.

Molemmat tyytyvät pahoittelemaan, että olen kokenut kohtelun huonona. Siis olen kokenut kohtelun huonona. Kukaan ei pahoittele, että kohtelu olisi ollut huonoa. Lisäksi vastineissa vedotaan potilasasiakirjoihin ja niissä mainittuihin asioihin. Ei siellä tosiaan lue, että minulle sanottiin suorat sanat tai kohdeltiin muuten huonosti.

Kuntoutuja

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat